Eefje van Son
Eefje van Son Lifestyle 7 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Het nieuwste schoonheidsideaal: de ab crack

Ken je de thigh gap nog? Het schoonheidsideaal dat vorig jaar in een keer om de hoek kwam kijken. De thigh gap, oftewel dijkloof, is een opening tussen de dijen van een vrouw wanneer zij rechtop staat en de knieën elkaar raken.

Het lijkt er nu op dat dit schoonheidsideaal alweer van de troon gestoten is door een nieuw schoonheidsideaal: de ab crack.

https://www.instagram.com/p/eSD7G8OW8h/

Je leest het goed: ab crack. Het is een lijntje (inham) dat tussen je borsten over je buik naar beneden loopt tot je navel. En alsof veel vrouwen al niet onzeker genoeg zijn door de lichamen van modellen tegenwoordig, blijkt ook dit schoonheidsideaal voornamelijk in de modewereld voor te komen. Veel afgetrainde modellen hebben een ab crack.

Je kunt overigens ook met zo’n inham geboren worden, alleen wordt het lijntje dieper wanneer je meer gaat trainen. En als we het over meer trainen hebben, gaat dat om zo’n zeven uur per dag in de sportschool staan. En tja, daar hebben we niet allemaal de tijd voor.

Uiteindelijk zijn alle lichamen natuurlijk prachtig, met of zonder lijntje. De thigh gap, de ab crack, en wie weet volgende maand weer iets anders, deze idealen zijn allemaal subjectief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.