Puck Roest
Puck Roest Lifestyle 21 jul 2016 / 07:56 uur

‘Kledingketen Zara steelt mijn ontwerpen’

De Amerikaanse illustrator Tuesday Bassen is niet blij met Zara. De Spaanse modeketen heeft volgens Bassen een aantal van haar ontwerpen gekopieerd zonder haar naam te noemen of ervoor te betalen.

Bassen plaatste een foto op Twitter waarop te zien om welke ontwerpen het gaat.

De onafhankelijke ontwerper werkte eerder al voor merken zoals Nike, Adidas en Urban Outfitters. Bassen heeft de winkelketen aangeklaagd voor plagiaat. Via een advocaat laat het bedrijf weten dat ze haar beschuldigingen verwerpen. „Volgens Zara heb ik ongelijk omdat ik een zelfstandig kunstenaar ben en zij een groot bedrijf", schreef Bassen op Twitter.

Bassen plaatste een deel van de brief op Twitter. Volgens de Spaanse keten zijn haar ontwerpen niet onderscheidend genoeg waardoor het moeilijker is om ze met Bassen te associëren.

Aansprakelijk

De 27-jarige Amerikaanse is niet de enige die zich bedrogen voelt door Zara. Ontwerper Adam Kurtz beschuldigt Zara ook van diefstal. Hij deelde een overzicht van gestolen ontwerpen via Twitter.

https://twitter.com/adamjk/status/755782747206148100

Het is niet de eerste keer dat Zara onder vuur ligt. Er werd al meerdere keren kritiek geleverd op een aantal items die de keten verkoopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Kledingketen Zara steelt mijn ontwerpen’
Sluiten