Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 21 jul 2016 / 09:05 uur

Starbucks komt met eerste ‘dovenfiliaal’ ter wereld

Je cappuccino bestellen in gebarentaal: in Kuala Lumpur is de allereerste Starbucks ter wereld geopend waar bijna alleen maar doven en slechthorenden werken.

Starbucks Opens Store Staffed With Deaf Employees

This Starbucks is the first in the world to be run by deaf employees

Gepostet von NowThis am Mittwoch, 20. Juli 2016

Wie binnenkomt in het gloednieuwe filiaal in Kuala Lumpur, kan via tekeningen op de muur zien hoe je Starbucks in gebarentaal spreekt. Vrij duidelijk dus waar het in deze Starbucks om draait. In het filiaal werken op dit moment naast drie horende medewerkers, tien dove en slechthorende barista’s. Het filiaal werkt samen met het genootschap van doventolken in Maleisië, die niet alleen medewerkers inzetten om de dove Starbucksmedewerkers op te leiden, maar ook om gebarentaal te leren aan horende medewerkers. Klanten worden dan ook geholpen in gebarentaal.

Horenden

Aan klanten die geen gebarentaal kunnen is ook gedacht: zij mogen hun bestelling via een speciaal formuliertje doorgeven aan de medewerkers. De bestelling kan nog een keer worden gecheckt via een scherm, bevestigd aan de kassa. Iedere klant krijgt een nummertje en boven de bar hangt een scherm waar het nummer op verschijnt wanneer je drankje klaar is. Wereldwijd zijn ongeveer 70 miljoen doven. Of er meer Starbucksfilialen speciaal voor doven komen is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Starbucks komt met eerste ‘dovenfiliaal’ ter wereld
Sluiten