Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 30 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Hollands glorie: volg jij deze modebloggers al?

Soms heb je van die dagen dat je voor de kast staat en géén van je kledingstukken aan wilt trekken. Wat je nodig hebt, is een flinke dosis inspiratie.

Deze bloggers van eigen bodem delen foto’s van de meest prachtige outfits, in allerlei stijlen. Volg en leer!

1. Style Scrapbook

De van origine Mexicaanse Andy Torres verrast met gekleurde jasjes en tops, gecombineerd met spijker en printjes. Overwegend girly gecombineerd met stoere items: dat is de stijl van Andy. Haar Instagramfeed staat, naast de modekiekjes, vol met reisfoto’s en leuke interieurshots.

https://www.instagram.com/p/BGtnFGNDh_6/

2. Fashion Guitar

Charlotte Groeneveld woont al jaren niet meer in Nederland, maar in New York. Haar blog heeft, anders dan de naam doet vermoeden, niet een erg rockachtige stijl. Integendeel: de outfits die Charlotte toont, zijn stuk voor stuk supervrouwelijk en fleurig, maar wél enigszins comfortabel. Extra leuk aan haar feed zijn de foto’s van haar kinderen, waarmee ze een persoonlijk inkijkje in haar leven geeft.

3. Amanda van Effrink

Deze zelfbenoemde #GLITZIEGAL is fan van printjes, kleuren en motiverende quotes. Het Instagramaccount van Amanda is niet alleen een bron van inspiratie voor je kledingkast (les: experimenteer erop los), maar ook voor je humeur. Van Efferink laat op haar foto’s een bonte boel van tasjes en hoofdtooien zien.

https://www.instagram.com/p/BAl__XDIkIO/

4. Love Aesthetics

Basic, simpel, strak: dit is de stijl van Dutchie Ivania Carpio. Ze draagt bijna nooit andere kleuren dan zwart, wit en grijs. De posts op haar Instagram zijn helemaal in dezelfde stijl en zijn daarmee een welkome afwisseling tussen alle drukke kiekjes die dagelijks op je feed verschijnen. Leuk aan het blog is dat er ook veel interieurfoto’s en grafische producten (die ze zelf ontwerpt) op staan.

5. Cocorosa

Een kijkje nemen op het account van Chantal Galda is als binnenstappen in een snoepwinkel. Roze, paars, babyblauw: alle zoete kleuren die je kunt bedenken springen in het oog. De inmiddels in Pittsburgh wonende Galda is zwanger en laat nu prinsesserige maternity outfits zien op haar blog. Mocht je nou niet helemaal van de pastel zijn, kan je Cocorosa altijd nog volgen voor de lieve dieren die ze zo nu en dan op de foto zet.

6. Lizzy van der Ligt

Lizzy’s stijl omvat jaloersmakende statement pieces, gecombineerd met veel prints. Het liefste allerlei soorten materialen bij elkaar, wat haar Instagramaccount tot een bont en kunstzinnig geheel maakt. Ook leuk: af en toe verschijnt vriend Yuki Kempees (knappe gast, dj en schrijver) op haar foto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.