Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 30 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Bejaarde vrouw krijgt doodstraf wegens drugssmokkel

In Vietnam is een 73-jarige Australische vrouw ter dood veroordeeld wegens drugssmokkel. Nguyen Thi Huong had 2,8 kilo heroïne in haar koffer toen ze in december 2013 van Vietnam naar Australië wilde vliegen.

Waar de meeste 65-plussers op een oude dag van hun rust kunnen genieten, zal Nguyen mogelijk op een tragische manier aan haar einde komen.

Stukken zeep

Nguyen verklaarde aan de rechtbank dat ze niet wist dat ze drugs vervoerde. De heroïne zat verstopt in 36 stukken zeep. De Australische vertelde dat ze de zeep had gekregen van een andere vrouw genaamd Helen, tijdens een trip naar de kustplaats Vung Tau. Nguyen wilde de stukken ‘zeep’ als souvenir meenemen naar Australië.

Nguyen heeft 15 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen het doodvonnis. Een vertegenwoordiger van de Australische consulaat-generaal Ho Chi Minh heeft gesuggereerd dat de vrouw mogelijk onder de straf uit kan komen, aangezien de doodstraf in Australië is afgeschaft.

In het communistische Vietnam staat de doodstraf op smokkel van 100 gram heroïne of meer. Sinds 2013 voert Vietnam dodelijke injecties toe om het vonnis uit te voeren in plaats van vuurpletons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.