Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 4 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Ben jij enorm statisch? Zo kom je er vanaf!

Komt er bij alles wat jij aanraakt letterlijk een vonk vrij? Metro Lifestyle zocht uit hoe jij van je statische schokken afkomt.

De knetters ontstaan voornamelijk door wrijving tussen kleding en de ondergrond. Dit is dan ook waardoor wij ‘elektrisch geladen’ worden. Leuk en aardig, maar hoe zorg je nou dat je zo weinig mogelijk schokken krijgt?

1. Let op je kledingkeuze
Het ene materiaal bezorgt jou een grotere elektrische lading dan het andere. Als jij het aantal knetters per dag wilt verminderen, ga dan voor katoenen en linnen kleding en vermijd nylon, acryl en fleece. Ook schoenen met een leren zool kunnen een groot verschil maken.

2. Behandel je kleren en meubels
Als je dan toch graag een nylontop aanwipt en nog steeds super statisch: bewerk je kleding dan. Er bestaan speciale wasverzachters met antistatische eigenschappen. Ook voor je meubelen bestaat een spray die de wrijving tegengaat.

3. Let op je haar
Ook voor je haar bestaan antistatische verzorgingsmiddelen. Mocht je dit nu niet kunnen vinden, vermijd dan in ieder geval ontvettende goedjes. Deze zorgen ervoor dat jouw haar sneller recht overeind gaat staan. Als tegenhanger kun je juist, je raadt het al, vette producten gebruiken. Deze hoeven niet speciaal voor het haar bedoeld te zijn, een beetje handcrème kan ook wonderen verrichten.

4. Voorkom schokken
Dit kun je doen door bijvoorbeeld thuis je metalen deurklinken te vervangen door klinken van kunststof. Als je nu toch een klink tegenkomt die je liever niet aanraakt, doe dit dan indirect. Open de deur of kraan met een metalen sleutel. Deze is niet gevoelig voor de schokken en zo heb ook jij er geen last van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.