Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 3 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Jochie laat twee jaar haar groeien voor goede doel

Twee jaar lang liet hij zijn haar groeien, wat hem op de nodige pesterijen kwam te staan. Want een jongetje met zulk lang haar, dat kan natuurlijk niet.

Lees ook: De zwangerschapslook van Kim Kardashian: latex

De 8-jarige Christian McPhilamy uit Melbourne, Florida, trok zich er echter niets van aan en liet zijn blonde haar tot op zijn kont groeien. De reden: het doneren voor een stichting voor kinderen met haaruitval. Bijna dertien centimeter haar schonk hij aan het goede doel.

Gepest

Zijn moeder Deeana is uiteraard apetrots. "Hij werd erom gepest", zo schrijft ze op Facebook. "Klasgenootjes noemden hem een meisje en zelfs familieleden vonden dat hij zijn haar af moest knippen en boden hem zelfs geld aan."

Lees ook: Joggingbroek aan op eerste date? Dan moet je dood.

Twee jaar geleden vond de kleine Christian op internet op een oproep van het St. Jude Children’s Research Hospital tot het doneren van haar. Zijn moeder legde hem uit dat sommige kinderen kaal worden door bijvoorbeeld chemotherapie, waarop hij besloot zijn haar te laten groeien. "Meestal als Christian zijn zinnen op iets zet, gaat hij er helemaal voor", aldus zijn moeder. "Hij laat niets hem in de weg staan, dus ik wist dat hij hier ook mee door zou gaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.