Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 12 mrt 2015

Onderzoek: Zonnebril af bij eerste ontmoeting

Jazeker, ook bij het dragen van een zonnebril dient een bepaalde etiquette in acht te worden genomen. Specsavers vroeg 600 Nederlanders naar de do’s en don’ts op het gebied van zonnebrillen.

Lees ook: Een exclusief interview met modefotograaf Elllen von Unwerth

Wat blijkt? Zet tijdens een eerste kennismaking altijd je zonnebril af. Maar liefst de helft van de Nederlanders vindt het ophouden van de bril, waardoor de ogen niet zichtbaar zijn, echt niet kunnen.
Buiten je zonnebril ophouden tijdens een gesprek met een vriend of vriendin wordt minder erg bevonden: iets minder dan 20 procent vindt dit ongepast. Ruim 80% van de mensen vindt het vervelend om te praten met mensen die een zonnebril met spiegelende glazen op hebben. Een derde vindt zonnebrillen met doorzichtige glazen, waar de ogen doorheen te zien zijn, dan ook mooier dan ondoorzichtige zonnebrillen.

Lees ook: Modecolumn Sigrid Stamkot: Seizoensclash tijdens de eerste lentedag

Eén op de vijf Nederlanders vindt een namaakzonnebril van een bekend merk absoluut niet kunnen en het geval aan een koordje om de nek dragen vindt ruim een derde geen gezicht. Je zonnebril in je haar dragen mag dan weer wel: slechts 14 procent vindt dit niet kunnen.
Verder geeft 12 procent toe de zonnebril te gebruiken om ongestoord naar andere mensen te gluren, waarbij opvallend is dat mannen dit vaker doen dan vrouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Onderzoek: Zonnebril af bij eerste ontmoeting
Sluiten