Hitzoekers

Tegenwoordig wordt meteen de telefoon erbij gehaald als er iets gebeurt. Neem nu de brand van afgelopen weekend. De brandweer probeert iemand uit een auto te bevrijden terwijl omstanders de ‘mooiste’ foto’s proberen te maken. Of de net iets te dronken persoon bij het kampioensfeest op de Coolsingel die op een lantaarnpaal een lijntje cocaïne verorberd. Tegenwoordig staat alles meteen op camera en wil iedereen het mooiste filmpje hebben met de meeste likes. Neem nu Dumpert; het medium waarin elke maand een ‘De Ultieme internetgekkie compilatie’ wordt gemaakt. Een filmpje met daarin de fragmenten van mensen die het hardst afgaan, voor altijd op internet.

Wat als we nou een keer de telefoon aan de kant leggen en genieten van het moment of ingrijpen bij een vechtpartij in plaats van te filmen. Zouden er dan meer ‘helden’ zijn? Of zouden de ‘helden’ niet meer gezien worden juist omdat het niet meer op film staat?

Leg die telefoon is aan de kant en grijp in! Dit is wat de samenleving zou moeten doen, hierdoor zie je weer diegene die tegenover je staat. Tevens zou je jezelf in de spiegel kunnen kijken en trots zijn op jezelf, omdat jij diegene bent die erger heeft voorkomen. Zou dat niet een beter gevoel moeten geven dan het krijgen van de meeste likes? JA! Dus leg die telefoon aan de kant en kijk naar wat er om je heen gebeurt!