De hongersnood in Madaya, 2e kamer doe er iets aan

sonjavandenende 9 jan 2016

Waarom zou Assad zijn eigen achterban laten verhongeren?
Beelden van ondervoede kinderen in de stad Madaya zijn gepubliceerd op het internet en uitgezonden op de TV . De foto’s zijn zo schokkend dat ik weiger om ze te delen omdat ze een bewijs zijn het kwaad dat in de mens ligt. Het is ondenkbaar dat een dergelijk lijden van onschuldige kinderen die geen keuze hebben in de oorlog,gedaan wordt door de eigen regering.
Wat echter naar buiten is gebracht is de mythe dat ‘Assad en zijn leger’ de stad belegeren, en dat hij degene is, waardoor zijn eigen volk lijdt. Dit zijn de nieuwszenders in het westen en de VS.
De Australian Broadcasting Company (ABC) liep voorop om te beweren dat de stad ” zeven maanden belegerd is door de Syrische regeringstroepen en de Hezbollah-milities”. Het vermeld slechts in één kleine alinea,dat Ahrar ash-Sham zich verschanst in de stad van 40.000 mensen en vermelden niet dat Ahrar ash-Sham één van de belangrijke bondgenoot is van Al-Qaeda in Syrië en van Jabhat al-Nusra zij delen de radicale ideologie. Hoe zijn de voedseltekorten en de blokkade van de overheid oplegt aan Madaya te rechtvaardigen ? Niets kan zo’n blokkade rechtvaardigen. Dus is de blokkade niet oplegt door de Syrische overheid.
Maar Madaya lijdt niet onder een levensmiddel blokkade van‘de regering of zoals we het graag in het westen noemen het regime’, maar de voedseltekorten worden veroorzaakt door de ” Ahrar ash-Sham ” terroristen die proberen de Syrische regering te dwingen om de druk op de belegerde terroristische groep te verlichten.
Dit zeer reële scenario is niet gebruikelijk voor de propaganda van de westerse media en politiek, door eenvoudig onderzoekswerk te doen zou een ieder,kunnen begrijpen wat de situatie is, wat als een complexe Syrische oorlog wordt beschouwd,die na wederom onderzoek te plegen, niet complex is. Niemand vanuit het westen, niet de media, niet de politiek geen één van hen hebben overwogen of misschien zelfs gezien hoe de situatie daadwerkelijk is, zij zien allen de beelden vanuit het Bureau in de UK (Syrisch Observatorium), deze man Abdel Rahman, die claimt juiste informatie te hebben, is al 15 jaar niet in Syrië geweest, omdat hij banden met de moslimbroeders heeft,is hij gevlucht naar het vrije westen om zijn dubieuze praktijken voort te zetten en het westen gelooft hem, de westerse media die klakkeloos zijn informatie overneemt, hier is iets totaal verkeerd met de journalistiek en de politiek!
www.freesuriyah.wordpress.com