Kinderscheiding

P.A. van Ham 15 aug 2017

Oftewel het scheiden van kinderen met hun ouders. Wat is er aan de hand? Mijns inziens heeft de regering geblunderd, vooral de VVD maar ook de PvdA. Er is weliswaar een rechterlijke uitspraak, maar in het belang van het kind had de regering alsnog kunnen ingrijpen. Simpelweg door een advies aan de Koning der Nederlanden om een Generaal Pardon aan de moeder ik quaestie te verlenen. Het hoeft daarvoor geen moordenaar te zijn met levenslang.

Maar de ookal heeft de PvdA in deze zaak geblunderd, met name treft de VVD de blaam. Zij hadden dit kunnen voorkomen. Simpelweg met een advies aan de Koning. Maar dat heeft zij niet gedaan. Zowel Rutte als Dijkhoff hadden de kans dit te veranderen. Die kans hebben ze niet gegrepen. Maar het is allang zo, de VVD verloochent haar naam: Er is geen sprake meer van Volkspartij, noch van Vrijheid. Alleen de D blijft over. In naam. Want wat maakt het onderscheid tussen de VVD zonder VV? Een getal, 66. De D of de D66. En in het eerste geval durf ik de D ook nog in twijfel te trekken, maar dat is wederom een persoonlijke opinie.

Desondanks, dat maakt de PvdA geen haar beter. Zij hadden ook kunnen voorkomen dat de ouder en de kinderen geschieden werden. Meneer Asscher blaast hoog van de toren, maar nu was hij stil, evenals zijn partij. Had niet gehoeven. Of wil hij die druk voor iets anders bewaren? Wat is belangrijker dan een persoon te beschermen, een gezin? Als je het ene gezin niet beschermt, waarom zou je het andere wel beschermen? Wie maakt deze keuze? Ze zijn beide in deze inadequaat. Ze horen het volk niet.

En een van deze partijen moet weer een nieuwe regering vormen? Voor mij niet. Er is geen enkele partij in de voorgestelde coalitie die mij vertegenwoordigt, en ik durf te zeggen dat de voorgestelde coalitie geen feitelijke meerderheid onder de mensen gaat hebben. Misschien moeten Rutte en Buma maar een accepteren dat Wilders nu de 2e partij van Nederland is. Wederom een indicatie dat noch de VVD noch het CDA de echte Democratie vertegenwoordigen. Dus bij de VVD valt ook de D weg. Er blijft in feite geen letter over in waar de VVD voor staat. Blanco; geen enkele letter.

Wat hebben we dan in Nederland? Een demissionair cabinet wat zijn verantwoordelijkheid niet neemt en zich schuilt achter een rechter. Zowel de VVD als de PvdA. En wat is het alternatief? Vier partijen die samen niet de Nederlanden kan vertegenwoordigen, in mijn opinie.

Maar de regering heeft een gezin gefaald. Wanneer is uw gezin aan de beurt?