Zomerhit 2018 Holland Got Talent Nick

alex van Velde 24 jul 2017

Over the summer of Love is al veel geschreven. Over de muziek die door artiesten gemaakt werd in het jaar 1967.

Ook de tijd dat jongeren uit heel de wereld naar Amsterdam kwamen. En sliepen in het vondelpark, want de wereld was van iedereen. Er hing iets in de lucht. Jongens werden verliefd op meisjes. Niet op basis van afkomst of klasse, maar omdat ze naast elkaar zaten en dezelfde idealen deelden : “Love the one you with”
Zomerhits hoorden daarbij als ijsjes bij een warme stranddag. “Summer in the City”
En de ultieme zomerhit van 1967: “All you need is Love” van The Beatles.

Er ontstond een jongerencultuur door de popmuziek van the Beatles, the Rolling Stones en the Velvet Underground. Ik herinner me als jochie, dat ik bij een buurmeisje verrast werd door de plantenhoes van de Velvet underground met die afbeelding van die grote banaan, die je kon afpellen. Pakkend en obsceen tegelijk. De muziek was goed . Maar de band was in mijn ogen het eerste marketingproduct van producer A. Warhol. Waarin twee bekende NewYorkse muzikanten gekoppeld werden aan een zingend fotomodel Nico met haar lijzige stem. Luister eens naar: “Femme Fatale”

Velvet Underground ‘s opvolgers kregen namen van diverse Boys- en Girlsbands. Zoals The Spice Girls of Take That. In Engeland werd Robbie Williams beroemd nadat hij uit een BoysBand stapte. Hij werd zelfs de best betaalde Britse zanger.

Artiesten met of zonder talent werden verkocht als een product door een goede marketingstrategie toe te passen. De Spice Girls werden beroemd door hun Girlpower. En wij in Nederland werden door de Vollendamse CATS en consorten klaar gemaakt voor de PalingSound.

Er komt ieder jaar een top tien uit. Vorig jaar stond mijn zomerhit van Justin Timberlake op nummer 4. Met het aangrijpende refrein : Just Dance, Dance, Dance, dat maar in mijn hoofd bleef hangen.
Dit jaar stond mijn favoriete liedje My Way van Calvin Harris slechts op nummer 7 .
“You are the one thing in my way!!!! “

Bij RTL 4 Holland Got Talent won vorig jaar een Jonge gozer, die vroeger veel op school werd gepest. Een jongen die alles incasseerde en terugsloeg in dat tv-programma. Met zijn stem. Met zijn talent. Nick Nicolai. Kent u hem nog ?

Ik roep alle liedjesschrijvers op om voor hem een zomerhit te schrijven, zodat ik nu al weet wat mijn zomerhit van 2018 wordt.