Jongens, jongens, jongens

Aletta Makken 15 aug 2017

Ik hou ervan om soms als mosterd na de maaltijd te komen, dus vandaag even mijn uitgesproken mening over de reclame van Sire: Jongens moeten weer jongens zijn.

Kijk, ik ben een rasechte feminist.
Niet één uit de oudheid, maar een modern geval: ik sta voor gelijkwaardigheid.
Dat half Nederland (lees vrouwen, opvoedkundigen, vrouwenorganisaties en een enkele gefeminiseerde man) viel over de spot van Sire heeft mij niks verbaasd.
Vrouwen en vrouwenorganisaties roepen al jaren ach en wee, plaatsen posts op het sociale internet zodra er weer iets niet in hun straatje past, dus nee…ik had niks anders verwacht.
Let wel: dat vrouwen(organisaties) zich inzetten op plekken waar vrouwen als gebruiksartikel worden verhandeld, onder betaald worden, aangerand, verkracht, als levend oorlogsschild ingezet worden of in het geheel niet toonbaar mogen zijn onderstreep ik alleen maar.
Wij hoeven ons niet te laten behandelen als een kameel.

Maar dat vrouwenorganisaties die op hun manier, strijden voor gelijkwaardigheid in onze Nederlandse samenleving dan vervolgens het lef hebben om de mannen op hun nummer te zetten door een dergelijk spotje af te keuren, getuigt niet erg van gelijkwaardigheid.
De dames in kwestie laten op deze manier zien dat zij in feite superieur zijn aan jongens en mannen, want, hoe halen die reclamemakers het in hun hoofd om op te komen voor de rechten van jongens?!!!

Nou, feministische dames, ik ben in het bezit van een tweetal van dit soort jongens. Raised and grown in mijn huis zonder man. En ik zal jullie vertellen dat ook mijn jongens het gemist hebben om gewoon jongens te zijn. Ze zijn jarenlang beinvloed door mijn vrouwelijkheid.
Afgezien van mijn vrouwelijk huis; wij zien in onze hele maatschappij dat bepaalde beroepen feminiseren.
De rechterlijke macht bestaat veelal uit vrouwen, onze scholen worden merendeels gedreven door vrouwen.
Ook dit wordt al jarenlang geroepen door ik weet niet wie maar daar hoor je de vrouwen nooit over.

Kortom: jongens moeten weer jongens zijn. Meisjes die dat willen krijgen de vrijheid om ook jongen te zijn. Andersom ook trouwens. Jongens die meisje willen zijn. Of meisjes en jongens die geen van beide willen zijn of juist meisje en jongen willen zijn.

Het gaat erom dat wij allemaal verschillend zijn maar wel gelijkwaardig. Het zou de feministische groeperingen in ons land sieren om het te accepteren.

Hou op te schreeuwen zodra het je niet zint en gun de mannen ook een stem.