Zomervakantie 2024: de grote uittocht begint!

Leon Koop 1 jul 2024

Ah, de zomervakantie van 2024. Het moment waar we allemaal zo reikhalzend naar uitkijken. Vrijdag is het eindelijk zover: de scholen in het zuiden van Nederland sluiten hun deuren en de grote uittocht kan beginnen.

De wegen naar het zuiden zullen volstromen met vakantiegangers die allemaal hetzelfde briljante idee hebben: zo snel mogelijk de grens over om de zon op te zoeken. Want ja, het weer in Nederland heeft ons tot nu toe niet echt verwend, behalve afgelopen week dan. Dus waarom zouden we hier blijven?

De ANWB voorspelt weer de gebruikelijke chaos op de wegen. Vooral de snelwegen vanuit Utrecht naar het zuiden en rond Arnhem, Nijmegen en Amersfoort zullen vol staan met auto’s volgepakt met koffers, kinderen en een onuitputtelijke voorraad snacks. En laten we de ongelukken niet vergeten die altijd net op het verkeerde moment gebeuren en de vertragingen nog verder opstapelen.

Last-minute

En dan hebben we nog de vliegvelden. Schiphol, Eindhoven, Rotterdam… allemaal zullen ze overvol zijn met mensen die last-minute hun vakantie hebben geboekt. Want ja, waarom zou je ook op tijd boeken als je ook op het laatste moment nog een veel te dure vlucht kunt scoren? De wachtrijen zullen eindeloos zijn, de stress zal hoog oplopen en de kans dat je je vlucht mist is groter dan ooit.

Maar laten we eerlijk zijn, wat is een vakantie zonder een beetje stress? Urenlang in de auto zitten met die vervelende kinderen die om de vijf minuten vragen of we er al zijn. De eindeloze files, de hitte, de ruzies over wie er nu weer moet rijden. Dat is toch waar we het allemaal voor doen? Want ja, dat is vakantie, toch?

En dan zijn er nog de mensen die meteen vrijdagavond of zaterdagochtend in hun auto stappen om maar zo snel mogelijk naar hun vakantiebestemming te kunnen rijden. Even bijkomen na een drukke week? Vergeet het maar! Nee, we moeten en zullen zo snel mogelijk die grens over. Want hoe eerder we op onze bestemming zijn, hoe eerder we kunnen beginnen met… ontspannen? Of was het nu stressen over waar we gaan eten, welke bezienswaardigheden we moeten zien en hoe we de kinderen bezig houden?

Staycation

Voor de thuisblijvers is er ook genoeg te beleven. De steden zullen wat rustiger zijn, de parken en stranden minder druk. Misschien is dit wel het perfecte moment om te genieten van een staycation en de schoonheid van Nederland te herontdekken. Want laten we eerlijk zijn, waarom zou je naar het buitenland gaan als je ook gewoon thuis kunt blijven en kunt genieten van het Nederlandse weer? Oh wacht, dat was het probleem, toch?

En dan hebben we nog de last-minute boekingen. Want waarom zou je ook op tijd boeken als je ook op het laatste moment nog een vakantie kunt scoren? De prijzen zijn misschien hoger, de keuze is beperkter, maar hé, het is toch vakantie? En wie weet, misschien vind je nog wel een geweldige deal naar een zonnige bestemming waar je kunt genieten van een weekje stressen over hoe je alles in je koffer krijgt en of je paspoort nog geldig is.

Veel succes

Dus, of je nu de drukte trotseert om naar het zuiden te rijden of lekker thuis blijft, maak er een geweldige zomervakantie van! En vergeet niet: het gaat om de reis, niet alleen de bestemming. 🚗✈️🌞

En voor degenen die echt niet kunnen wachten om te vertrekken: veel succes met de files, de wachtrijen en de stress. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch waar vakantie echt om draait? Geniet ervan!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? Ga je de drukte trotseren of blijf je lekker thuis? Laat het weten door een reactie te geven op deze lezerscolumn.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties