De Man met de Hamer: meer dan alleen een metafoor

Jan Veenstra 5 jul 2024

Iedereen komt hem vroeg of laat tegen: de Man met de Hamer. Meestal treft hij ons na een paar wijntjes te veel op een feestje of een intensieve sportsessie. Maar in Breda heeft hij zich van een heel andere kant laten zien.

Geen kater of spierpijn dit keer, maar een tandarts die beroofd werd van zijn zilveren Rolex type Dytona.

Van kiespijn naar klokpijn

Het klinkt als een scène uit een komische thriller: een man maakt een afspraak bij de tandarts vanwege kiespijn. Rond 11.30 uur betreedt hij de wachtruimte van de praktijk aan de Haagweg. Na het invullen van wat formulieren en het afwachten van zijn beurt, wordt hij vriendelijk ontvangen door de tandarts. Alles lijkt normaal, tot hij in de behandelkamer ineens een hamer tevoorschijn tovert en de tandarts bedreigt.

Wat volgt is een merkwaardig verzoek: geen geld of medicijnen, maar een Rolex. Met de waardevolle klok in zijn bezit, maakt de hamerzwaaier zich snel uit de voeten. De tandarts, die mogelijk even dacht dat hij in een slechte sitcom beland was, volgt de dader tot aan de Verbeetenstraat, waar hij de man op een scooter ziet springen. De scooter, klein en donker, lijkt regelrecht uit een James Bond-film te komen. Helaas voor de tandarts, blijkt het vervoermiddel te snel en verdwijnt de dader richting de Scheldestraat.

Geen gewonden, wel verbaasde gezichten

Hoewel niemand gewond raakte, zijn de medewerkers en patiënten van de tandartspraktijk nog aan het bijkomen van de bizarre gebeurtenis. De politie doet ondertussen onderzoek en heeft een buurtonderzoek gestart. Camerabeelden worden bekeken en getuigen worden gezocht. Misschien duikt de man met de hamer ergens op een scherm op, niet als een beruchte boef, maar als een ongewone patiënt met een heel specifieke smaak voor horloges.

Conclusie

In Breda blijkt de man met de hamer meer dan een metafoor voor een vervelende tegenslag. Hij is echt, hij houdt van Rolex-horloges en hij is niet bang om zijn hamer te gebruiken voor een beetje extra bling. Laten we hopen dat de politie hem snel te pakken krijgt. Tot die tijd, wees voorzichtig bij de tandarts, je weet nooit wie er naast je in de wachtruimte zit.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties