Hollandse nuchterheid

Abdelilah Amraoui 9 mei 2024

Het is een typische dag voor mij als ik de trein pak vanuit Utrecht naar Rotterdam. In mijn oren speelt de smooth R&B track Her van Teddy Riley’s groep Guy. Terwijl ik de beat volg met een glimlach op mijn gezicht, zie ik de skyline van Rotterdam opdoemen en voel ik de vibe van de stad al bruisen.

De stad leeft op haar eigen unieke manier, een mix van de Nederlandse nuchterheid en de Marokkaanse uitbundigheid waarmee ik ben opgegroeid. Wanneer ik de trein uitstap, ben ik klaar om de levendige straten van Rotterdam te verkennen en mijn goede vriendin Jolanda te ontmoeten.

Zodra ik de trein uit ben, maak ik mijn weg door het centrum van de stad. Langs het Hofplein, de Coolsingel en de Koopgoot, waar het stadsleven me begroet met open armen. Het is een kleurrijke en levendige mix van Hollandse nuchterheid en Marokkaanse uitbundigheid. De diversiteit van de stad en de energie van de mensen brengen me meteen in de juiste stemming. Ik geniet van de sfeer die overal om me heen aanwezig is en voel me thuis in dit bruisende Rotterdam.

Appelgebak

Mijn eerste stop is Grand Café Dudok op de Meent, bekend om hun legendarische appelgebak. Als ik naar binnen wandel, zie ik Jolanda al aan een tafel zitten. Ze is een fashion stylist en kleedt zich dagelijks alsof ze de volgende topmodel van Jean Paul Gaultier is. Jolanda’s stijl is altijd on point, een combinatie van Hollandse elegantie en een vleugje internationale flair. Ze heeft een scherp oog voor mode en weet altijd een opvallende en unieke look neer te zetten. Het is altijd een genot om haar in actie te zien.

We bestellen koffie en een stuk van dat beroemde appelgebak. Terwijl we kletsen, deel ik mijn plannen voor mijn fashion brand, ‘We Are Alike’. Jolanda is enthousiast over mijn idee om inclusiviteit en diversiteit te promoten via streetwear met Marokkaanse invloeden. „Dat klinkt als een fresh concept!”, zegt ze. „Ik ben down om je team te joinen.” Ze benadrukt hoe belangrijk het is om een breed scala aan mensen aan te spreken en hoe mijn plannen perfect passen bij de urban vibe van Rotterdam. Jolanda’s betrokkenheid geeft me vertrouwen dat ‘We Are Alike’ een impactvolle en kleurrijke toekomst tegemoet gaat.

Eenvoud en flair

Het is een geweldig gevoel om vrienden te hebben die je visie snappen en ondersteunen. We lachen en brainstormen over mogelijke thema’s en stijlen. Jolanda’s ervaring als stylist is een enorme aanwinst voor mijn merk, met haar internationale ervaring en legio aan netwerken. Ze begrijpt mijn wens om een mix te creëren van Hollandse eenvoud en Marokkaanse flair. Haar creatieve ideeën geven me nieuwe perspectieven. Samen werken we aan een collectie die niet alleen stijlvol is, maar ook een boodschap van eenheid en inclusiviteit uitstraalt.

Maar de dag is meer dan alleen fashion. Het is een uitwisseling van ideeën en culturen, een feest van diversiteit en saamhorigheid. We besluiten om na Dudok naar restaurant Bazar op de Witte de Withstraat te gaan voor een diner, waar we onze keukens kunnen combineren: mijn tajine en Jolanda’s Rotterdamse gerecht.

Na een middag vol goede gesprekken en veel humor, realiseer ik me dat deze verbindingen de stad maken wat het is. Rotterdam is een plek waar je een mix van alles en iedereen vindt. Dat is wat het zo bijzonder maakt en wat ‘We Are Alike’ als merk wil omarmen. Laten we die inclusieve toekomst samen blijven bouwen!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties