Jarig zijn

Arnold Bergmans 7 dec 2023

De dag dat je jarig bent is niet zomaar een dag. Het is een dag die zich onderscheidt van de andere 364 dagen van het jaar, het is een dag waarop de tijd, heel even, lijkt te vertragen en zich gewillig overgeeft aan de viering van het bestaan.

Het maakt niet uit hoeveel kaarsjes er op een taart staan. Jarig zijn gaat niet alleen over het verstrijken van de jaren, maar vooral over het vieren van het leven. Het is een heerlijk onbekend gevoel dat ons omhult, ongeacht de leeftijd die op de verjaardagskaart prijkt. Alsof het universum even stilstaat om ons te herinneren aan het wonder van onze aanwezigheid in dit complexe weefsel van tijd en ruimte. Het is een dag waarop je jezelf kunt toestaan om te dromen en om vooruit te kijken naar de avonturen die nog voor je liggen.

Genieten van kleine geneugten

Jarig zijn is als een reis maken naar een betoverd land waarin de normale regels niet lijken te gelden. Het is een dag waarop je jezelf toestaat om te genieten van kleine geneugten, omringd door geliefden en vrienden die jouw aanwezigheid vieren. Een dag waarop het verleden, het heden en de toekomst samenkomen in een vreugdevolle harmonie.

Of je nu 20 of 80 wordt, jarig zijn geeft je de vrijheid om de hoofdrolspeler te zijn in je eigen levensverhaal, zij het voor een dag. Want ongeacht hoe oud je wordt, jarig zijn is een kunst die je het hele jaar door kunt beoefenen, een kunst van het vieren van het leven in al zijn prachtige complexiteit.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.