‘Ik ben heel sceptisch hoor!’

MaanZon Astrologie 21 dec 2023

Evert (58) ontmoet ik op een spirituele beurs.
Hij zat tegenover mij voor een astrologische reading met een tamelijk gesloten houding.
Een grote man, de armen over elkaar geslagen en een blik van: nou, kom maar op, overtuig jij mij maar eens! Zijn eerste woorden waren: „Ik ben heel sceptisch hoor!”

Toegegeven, hier zou ik voorheen tamelijk onrustig en misschien zelfs onzeker van zijn geworden.
Maar inmiddels weet ik, dat mensen eigenlijk ook maar gewoon wat doen om zichzelf een houding te geven. Zeker op spirituele beurzen, wanneer mensen bij mij aan tafel schuiven. Want dat kan best even spannend zijn. En kwetsbaar. Je hebt geen idee wat je te wachten staat en misschien ben ik wel één of andere blonde heks met duistere krachten. Je weet het niet.

Er zijn mensen die voorafgaand aan een reading opvallend stil zijn (ik zeg niks, ik geef geen informatie!), mensen die zichzelf gaan overschreeuwen en mensen zoals Evert. Hij ziet zichzelf graag als scepticus, maar loopt stiekem maar wat graag rond op een spirituele beurs.

Hij is een pietlut

Enfin, ik begon zijn persoonlijke horoscoop uit te lezen en ik stemde mij intuïtief op hem af. Het werd mij al snel duidelijk dat ik hier te maken had met een zeer gevoelige man en ik kon hem gemakkelijk specifieke details geven over wie hij daadwerkelijk was. Op slag veranderde zijn hele houding. Dat sceptische van hem, ach, dat was slechts een façade. Gerelateerd aan zijn Ascendant Maagd. Een houding, een profilering, maar vooral een bescherming voor zijn gevoelige binnenwereld. Hij was iemand die zichzelf neerzette als een zeer kritische man, perfectionistisch en gefocust op de kleinste details. Een over-controleerder. En mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is, zien niet alleen een pietlut. Nee, ze denken: hij is een pietlut.

Enthousiaste Evert

Evert werd tijdens de reading zo enthousiast, dat hij een volledige persoonlijke horoscoop aanvroeg.
Ik kon een glimlach niet onderdrukken toen ik hem enkele weken later hier telefonisch over sprak.
Hij vond zijn karakteromschrijving ongelofelijk passend en begreep niet ‘hoe dit toch allemaal mogelijk was via zo´n horoscoop’.

En het leuke komt nog, want hij heeft recent besloten om alsnog een opleiding in de zorg te gaan volgen. En een zorgtalent was iets wat veelvuldig in zijn horoscoop naar voren kwam.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties