Moord met voorbedachten rade

Eldin Eminovic 16 nov 2023

Sommige landen lijden sinds jaar en dag omdat ze van strategisch belang zijn voor grootmachten. Hun burgers gaan gebukt door geweld van buitenaf. Hun fabrieken zijn verloren gegaan en hun persoonlijke waarden zijn met voeten getreden.

De rest van hun geschiedenis werd genegeerd, ver verwijderd van belangrijke wegen en wereldgebeurtenissen. Internationale betrekkingen zijn een complex. Ze zijn door de eeuwen heen gegroeid. Ik ben het eens met de gulden middenweg. Er is niets gebeurd wat niet had moeten gebeuren.

In het verleden ontstonden staten door fysiek geweld dat het gebruik van wapens zoals messen, speren of zwaarden vereiste. Het was moeilijker om meerdere mensen tegelijkertijd te vermoorden. Ik bedacht het gebruik van vergif, maar het zou moeilijk zijn om al mijn vijanden bij elkaar te krijgen voor een gezamenlijke maaltijd. Ik heb de wereld vernietigd omdat ik rustig toekeek hoe vijanden elkaar kwaad deden. Ongerepte natuur werd beschouwd als wildernis waar men alleen in ging als het echt nodig was. Bergtoerisme en soortgelijke activiteiten bestonden niet. Toch ontstonden er zelfs daar landen. Mensen worden overal geboren. Men moet de vreemde volkeren niet negeren die bereid waren te sterven voor een struik of een eikenbos. Vanwege mensen zoals ik zijn massavernietigingswapens geperfectioneerd.

Eigen kinderen

Alle oorlogen worden gevoerd vanwege menselijke hebzucht. Sommigen sturen paarden en wagens. Anderen sturen hun eigen kinderen die door hun vrouwen met hun melk zijn gevoed. Op die manier ervaar ik de oorlog.

Vredesconferenties dienen als gelegenheid om alle vijanden op één plek samen te brengen. Op zulke plaatsen doet niemand gif in het eten en drinken. Wie dergelijke bedoelingen hadden, zijn ofwel gedood of tot slaaf gemaakt. Ik ben onverschillig. Ik heb geen toegang tot dergelijke plaatsen. Daarom worden winnaars zelden vergiftigd. Ze nemen verschillende resoluties aan, maar ze verwijzen zelden naar internationale overeenkomsten. Integendeel, kleine volken die in afgelegen gebieden wonen, ver van belangrijke wegen en havens, verwijzen vaak naar internationale overeenkomsten. Dit zijn de volken die toevallig hebben overleefd. Hun verdwijning was te duur en onnodig. Natuurlijk, ik ben ook onvoorspelbaar en bereid om te sterven voor een paar vruchtbare akkers.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.