De Designer Kat

Else Santink 14 mrt 2023

Kleren maken de man moet de Gelaarsde Kat gedacht hebben. Hij was de eerste kater, die zich met kleding tooide. Hij droeg een riem, cape, een 17de eeuwse musketiers-hoed en een paar prachtige lederen laarzen. Zijn tenue gaf hem een imposante uitstraling. Hij lapte de hele wereld aan zijn laars.

Momenteel speelt in de bioscoop zijn tweede film De Gelaarsde Kat 2: De laatste Wens, waarbij hij zijn laatste leven op het spel zet.

Een kledinglijn voor katten is big business. De kleding is in alle soorten en maten te koop. Grappige en schattige kleertjes, zoals een Batmanpakje, of bloemetjesjurk. Maar ook reddingsvesten en bescherming na operatie. Onlangs was een kat op Tik Tok te zien met een reddingsvest van de politie. Vroeger bestonden die vesten niet. Chrissy de scheepskat moest het zonder doen. Hij viel tussen twee schepen in het water. Met maar drie pootjes was hij een slechte zwemmer. Hij had geluk. Zijn redder in nood was niet voor de poes en sprong hem meteen achterna. Het Omega-horloge van mijn toenmalig echtgenoot heeft de reddingsactie niet overleefd.

Sphynxen houden zichzelf niet warm in de winter. Deze kattensoort doe je een plezier met warmtekussens, elektrisch verwarmde matten en fleecepakjes. Ze vinden het heerlijk om in het vest van baasje te kruipen. Ze kunnen zo uren spinnend en knedend doorbrengen. De scherpe nagels in je vel neem je voor lief.

Kattenwasje

Katten zijn overigens schone dieren. Een kattentong is een soort rasp, waarmee katten zich schoonpoetsen. Een beduimeld truitje is niet schoon te likken met hun waslap. Het kattenwasje kan gelukkig zonder problemen in de wasmachine. Blauw bij het jeansgoed en wit bij de tenniskleding. Laat maar lekker draaien.

Katten hebben een positieve invloed op mensen. Voor sommige eigenaren zijn katten een verlengstuk van hun persoonlijkheid. Een raskat, het ontwerp en design van bijpassende dierenspullen zijn belangrijke middelen om zich te kunnen onderscheiden. In de huiskamer met natuurlijke kleuren, zoals zand, antraciet en terracotta doet een beige kleurige kat het goed.

Veel huisdierbezitters kunnen de kosten voor voer, verzorging en de dierenartsen niet meer betalen door de inflatie en hoge energierekening. Sommige mensen doen afstand van hun kat. Anderen proberen met hun designer kat op Tik Tok hits te scoren en op deze wijze een extra centje bij te verdienen. De kat van de rekening.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.