Hippe kruisfit

Lotte den Hoedt 17 mrt 2023

Wanneer je voor het eerst een groep binnentreedt, draait je waarnemingsvermogen op volle kracht. In minder dan een seconde vormt je brein een indruk van de verschillende personen, gaat er soms mee aan de haal en koppelt daaraan een automatisch ‘pluis’ of ‘niet pluis’.

Of die eerste indruk nu gerechtvaardigd is of niet, duizenden jaren heeft het onze soort behoed tegen indringers en is dus best wel een behulpzaam instrument (geweest). Met ons revolutionair doorontwikkelde bewustzijn herbeoordelen we dit basale dierlijke mechanisme in een splitsecond en hoort vanaf nu ieder enigszins menselijk organisme erbij, zolang diegene de groepsnormen en waarden respecteert.

Elke groep gedraagt zich op geheel eigen wijze, met aangeleerde gewoonten, rituelen en gedragscodes. Een sportieve groep die de laatste jaren flink in opmars is, zijn ‘de crossfitters’. Een Amerikaanse vorm van individuele groepsfitness; waarin atletiek, gymnastiek en gewichtheffen gecombineerd wordt, breidt zich uit over de continenten.

Satisfyer in hippe kleuren

In het Nederlands vrij vertaald: kruisfit. Deze term doet vermoedelijk meer dan 80 procent denken aan een reclame voor de nieuwste versie van de ‘Satisfyer’ in hippe kleuren op easytoys.nl; inclusief discrete bezorging met Ruk & Trace-code. Zo snel gaat dat levendige voorstellingsvermogen weer even met ons op de loop.

Deze groep kruisfitters hebben een aantal amusante kenmerken. Alle groepsmembers hebben minimaal één tatoeage, bij voorkeur op het onderlichaam, te starten bij het onderbeen. Hoger in de rangorde, tonen zich welgevormde lichamen met meerdere tatoeages. Daarbij onduidelijk, of er een relatie tussen het aantal jaar trainingservaring of prestatie is.

Hoe langer de training duurt, des te minder kledingstukken er hangen aan het getrainde lijf, een duidelijk omgekeerd evenredig verband. Opmerkelijk is, dat dit voor 90 procent vrouwelijke leden betreft. Hoe lang moet de Workout duren voordat iedereen enkel nog in ondergoed aan het zweten is?

Actieve strippoker, gezien en gezien worden, imponeren, zo verjagen de vrouwen de mannen ineens van hun apenrots en geven hen het nakijken, of eigenlijk meer het navelstaren. Biologische ordeningen veranderen mee over de generaties, vandaag de dag staan we aan de voet van de non Binaire Era.

Gelukkig was kruisfit z’n tijd ver vooruit en dat maakt deze sportvorm wellicht nog populairder.

Kruisfit is van zichzelf al zo’n inclusieve term, geslachtueel gezien. In de jaren ‘80 was het clitorisfit geworden of fallusfit. Kruisfit spreekt naast genderneutraliteit ook nog wat oerkrachten aan. De term roept associaties op van koene ridders op kruistocht, laat ons de degens kruisen, afzien voor de gekruisigden en hoop voor alle nieuwelingen, door een kruisje te slaan. Wie wil daar nou niet bijhoren? Biologisch gezien blijft de mens immers bovenal een groepsdier. In dat geval kruizen onze wegen zich vast op een dag in de Crossfitbox.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hippe kruisfit
Sluiten