Blog van een Twitterdetective

Ditger Peters 21 sep 2022

Het leven van een Twitterdetective staat in het teken van de waarheid. Daarom ging ik op bezoek bij het Twitterprofiel van Helga van Leur: zodat ik haar eens goed de waarheid kon vertellen. En ik moet zeggen dat ik aardig op dreef was.

Laatst had ik namelijk Harry Hol al flink de waarheid verteld. Iemand anders had het bankafschrift van Mark van Ranst openbaar gemaakt (waar wordt bewezen dat de viroloog op corrupte wijze geld verdient aan de pandemie). Het maakt niet uit dat Harry Hol had gezien dat het adres van de RABObank er verkeerd in stond. Of  dat de uitlijning van het document niet helemaal klopte. Of dat het document eerder al bij het NRC terecht was gekomen en zij het niet als betrouwbaar bewijs hadden geacht. Ik vertelde Harry dat computers ook wel eens fouten maken. En dat in de journalistiek het begrijpend lezen ook nog weleens verkeerd gedaan wordt. Zeker in de Mainstream Media! Nou, die opmerking werd genegeerd. Maar dat vertelt mij eigenlijk alleen maar dat ik gelijk heb. En ze met mij niet verder durven te discussiëren.

Helga op Twitter

Dus op naar Helga en die kleurplaten die zij ‘klimaatweergaves’ noemt. Dat sloeg natuurlijk nergens op. Iedereen kan de kaart van de aarde donkerrood inkleuren en dan zeggen dat het warm is (ik snap trouwens nog steeds niet hoe je naar een kaart van aarde kunt kijken en dan kunt zeggen dat die rond is! Allemaal verzonnen door NASA. Maar goed, dat geheel ter zijde). Heb er gelijk wat van gezegd tegen Van Leur! Ik bedoel: zij is weervrouw. En die hebben het weer gemiddeld drie keer per week fout. Dus wie zegt mij dan dat dit wél klopt?! Kijk, ik ben natuurlijk geen wetenschapper, maar soms weet je gewoon dingen. Snap je?

Om de een of andere reden werd ik daarna geblokkeerd. Blijkbaar kunnen mensen niet tegen de waarheid. En dat terwijl ik keurig zelf onderzoek heb gedaan. Met eigen bronnen via Google en Wikipedia. Kijk, ik ben natuurlijk geen journalist. Maar soms voel je gewoon dat iets niet klopt. Snap je? Ik ga het er dan niet bij laten zitten, puur en alleen omdat al het andere bewijs het tegendeel laat zien. Ik ben geen sheeple.

Afijn, de plicht roept! Er is een discussie gaande op Twitter over dat er te veel diversiteit zit in de The Rings of Power-serie. Tot volgende week.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.