De liefde

Ditger Peters 17 jul 2022

Ik zag net een of andere Gerda in de Jumbo. Lang. Kort kapsel. Glitterjurk. Te grote oorbellen. Midden 60. „BENNIIIIEEEE??!”, loeide ze door de supermarkt terwijl ze ongedurig in de rij stond. „BENNIEEE?!!?”

Maar Bennie kwam niet. Dus besloot ze om maar midden door de winkel heen te lopen terwijl ze aan het afrekenen was. Want Bennie moest komen. Stress. En daar kwam Bennie aan met een keurig uitgekozen bakje borrelnootjes. Waarschijnlijk voor zijn kleine momentje van rust achter de tv deze zaterdag. Een met rust en beheersing uitgekozen versnapering voor de zaterdagavond. Maar er was geen tijd voor rust. Bennie moest opschieten. En of hij ‘nog meer’ had? Bennie mompelde iets onverstaanbaars, wat vervolgens genegeerd werd door Gerda.

Ik stel mij dan gelijk ook andere scenario’s voor. Hoe moet dat als Bennie en Gerda samen op vakantie gaan met hun Kip-caravan naar Norg? Staat Bennie dan de caravan nog vast te draaien aan de trekhaak terwijl Gerda al zuchtend voor in de auto zit te wachten?

Gezellig op vakantie

En hebben ze dan ook nog van die ANWB-fietsen die mee moeten? Ik zie Bennie al zo voor me, terwijl hij met zo’n fietsendrager hannest. Terwijl hij hem voorzichtig probeert op te tillen, voelt hij toch even die versleten onderrug. Met veel moeite krijg hij de fietsendrager achter op de caravan. Zweetpareltjes op zijn gezicht. En dan opeens komt Gerda weer de auto uit. „BENNIE?!?! BENNIE?!?! – DE KLEMMETJES! JE MOET NIET DE KLEMMETJES VERGETEN!” Klemmetjes. Dezelfde klemmetjes die Bennie al 86 keer eerder aan fietsen op een fietsendrager heeft bevestigd. Die klemmetjes! Die was Bennie niet vergeten. Gezellig, samen op vakantie.

Het zijn dit soort momenten die mij als dertiger doen twijfelen aan een relatie. Je moet er nog mee verder tot je dood. Hoe train je voor de lange adem in een relatie? Wat zijn de relationship hacks? Ik ben te moeilijk en te individualistisch voor dit soort dingen. Ik ben ook, mede dankzij COVID, veel geoefender geworden in mij in m’n eentje vermaken. Het is lastig om daarbij weer de knop om te zetten. En stelletjes zijn altijd bij elkaar. Ze doen alles samen. Alle beslissingen worden samen gemaakt. Alle aankopen worden samen gedaan. Op zaterdag ga je samen naar de supermarkt. Zodat je je lekker kan ergeren aan elkaars manier van winkelen. Ik weet niet hoe lang ik dat volhoud.

We kunnen natuurlijk ook de JUMBO laten thuisbezorgen…

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.