Brononderzoek

Robert Beernink 22 jul 2022

De James Webb-ruimtetelescoop vangt sterrenlicht dat vele lichtjaren onderweg is geweest. In ons heden zien we hun verleden, nooit een toekomst. Voor teleurgestelde astrologen bied ik echter een alternatieve benadering: wordt het basisprofiel van ons karakter niet al zo’n 38 weken voor de geboortedag gelegd?

Ik kom uit op 4 juni 1957. Die dag was het gemiddeld 13,3˚, kende 3 zonne-uren en zware bewolking waaruit 2,3 mm regen viel. Een kilo aardappelen kostte 10 cent, een brood 20 cent. Het wereldnieuws bereikte onze veilige dorpse zuilenmaatschappij nauwelijks.

Ergo, verveling vormde hoogstwaarschijnlijk de basis voor mijn opgeruimde en nieuwsgierige inborst.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brononderzoek
Sluiten