Een onverwachte vraag

Eric Olivier 24 jun 2022

“Misschien een beetje raar, maar mag ik u even iets vragen?”

Raar, ach… Onverwachts, nou en of! Het volgende overkwam mij terwijl ik terugfietste naar huis na een bakje koffie bij de Mac.

Voor mij op het fietspad hoorde ik iemand continu bellen met de fietsbel. Terwijl ik de fietser, een jong meisje, inhaalde belde ik ook even als grapje. Toen we op gelijke hoogte waren keek ze mij aan, twijfelde even, en sprak ze bovenstaande woorden. Bij mij voelde het direct ongemakkelijk, want je weet wel: man op leeftijd naast een pubertje… Maar ze bleek een serieuze vraag te hebben.

Ik antwoordde dat ze mij zeker iets mocht vragen, waarop het hoge woord eruit kwam: „Mijn leraar M en M is zo onduidelijk over het klimaatprobleem en ik wou graag weten wat u daarvan vindt.”

Wat leuk, zo’n spontane vraag! Aan een vreemde nog wel. Dit thema hield haar blijkbaar behoorlijk bezig.

Even voorbijgaande aan het feit dat ik geen idee had wat een leraar M en M is (ik vermoedde iets met maatschappijleer), vertelde ik haar hoe ik over de opwarming van onze planeet denk en wat we wel en niet zouden moeten doen.

Er viel een korte stilte. Ik vroeg haar of mijn antwoord haar een beetje hielp, waarop ze bevestigend antwoordde.

Ik wenste haar veel succes en vervolgde mijn weg, nog lichtelijk onder de indruk van dit bijzondere voorval.

Ik hoop dat ze mooie cijfers haalt.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.