Virtueel vergaderen

Berry Black 30 mei 2022

Virtueel vergaderen bestaat al even, maar wordt nu pas op grote schaal toegepast. Mensen moeten er dus nog een beetje aan wennen. Daardoor zie ik bij collega’s de leukste dingen ontstaan.

Neem de collega die een schemerlamp achter haar had staan waar een panty overheen hing. Fascinerend hoe en waarom die daar gekomen was. Ik had de neiging om het in de vergadering te vragen, maar besloot maar dat ik het niet wilde weten.

Ook heb je collega’s die tijdens de vergadering ruzie krijgen met hun ook thuiswerkende partner. De microfoon wordt snel gemute, maar de heftige handgebaren spreken voor zich.

En het blijkt dat katten de Kim Kardashians van het dierenrijk zijn. Ze zijn dol op camera’s en vinden hun achterwerk ook hun beste feature. Het aantal keren dat ik de halve vergadering tegen het achterwerk van een kat aankeek is inmiddels niet meer op twee handen/vier poten te tellen.

Dan heb je nog thuiswerkende moeders die tijdens de meeting een kus op hun hoofd krijgen van hun kleine kinderen (schattig!). En thuiswerkende moeders die tijdens de vergadering een kus op hun hoofd krijgen van hun al volwassen kinderen die vanwege de woningmarkt nog thuis wonen (‘Graag gedaan! Groet, Mark&Hugo’).

Met twee deuren open virtueel vergaderen

En de pechvogel die tijdens de meeting twee deuren tegenover elkaar open had staan, waar er door de tocht één hard dichtklapte en er een ruit sneuvelde (ok, bekentenis: dat was ik).

Uiteraard de collega die op zijn thuiskantoor een snoeppot heeft staan en iedere meeting opent met ‘Ik stop net een snoepaap/dropje/gummibeertje in mijn mond’. (Laat iemand die kerel alsjeblieft een doosje met toverballen sturen waar je hele tong en lippen blauw van worden).

Veel collega’s met een boekenkast op de achtergrond. Na flink inzoomen was daar bij een collega een Bouquetreeks met erotische doktersromannetjes zichtbaar. Geef haar eens ongelijk, want wie fantaseert er soms niet dat de dokter lijkt op een zwoele George Clooney in plaats van een botte hork.

Het nadeel van virtuele vergaderingen is dat ze vaak direct achter elkaar gepland worden. Je hebt dan geen tijd voor koffie halen of plassen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Maak met de webcam een foto van jezelf, waarop je heel geconcentreerd kijkt. (Kostte mij vier pogingen, bij de eerste drie keek ik alsof ik op de WC zat). Stel die dan in als achtergrond voor je de virtuele vergadering ingaat. Zo lijkt het alsof je heel geconcentreerd luistert (of bent vastgelopen). Kan je ondertussen mooi koffie halen, plassen of de tuin opnieuw bestraten.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.