Lachgas is niet om te lachen

Eric Olivier 20 mei 2022

Het gebruik van lachgas blijft maar terugkomen in het nieuws. Mij persoonlijk lijkt de term misbruik meer op z’n plaats, maar ik besef heel goed dat deze woorden door de gebruikers worden weggelachen, samen met het gas.

Gelukkig heb ik het in het verkeer zelf nooit meegemaakt, maar de ervaringen die ik her en der lees zijn niet best. Goed bedoelende weggebruikers worden totaal genegeerd en in gevaar gebracht door verdwaasde lieden die met het ballonnetje aan de mond de rest van de wereld aan hun genot ondergeschikt maken. Totaal verwerpelijk. Krankzinnig eigenlijk.

En de politiek? Tja, het is niet zoals het hoort, dus zullen we het maar verbieden. U vraagt wanneer? Tja, de politiek hè, dat duurt nog wel even. U kent ons toch van al die andere urgente affaires die nog altijd op een bevredigende oplossing wachten? Maar misschien al in 2023…

Lachgas zit me dwars

Ik chargeer hier behoorlijk, maar het zit mij dan ook erg dwars dat er onschuldige slachtoffers blijven vallen vanwege dit probleem dat allang aangepakt had kunnen worden. Wat heeft dan wél prioriteit, vraag ik me af.

En dan de gebruikers. Af en toe een ballonnetje bij een feestje of zo, ik kan ermee leven. Maar het blijkt dus een behoorlijk verslavend goedje te zijn. Het gaat allang niet meer om die kleine spuitpatronen die je zo vaak ziet rondslingeren op straat, maar er gaan soms forse cilinders doorheen. Kost heel veel geld en vaak ook je gezondheid. Met extra druk op ons gezondheidsstelsel plus de nodige kosten. Het medische vakgebied heeft het al zo moeilijk na alle coronaperikelen. En veel patiënten wachten nog op hun lang uitgestelde behandeling.

Een van de problemen in ons land, vind ik, is een gebrek aan leiding en communicatie. Het lijkt of iedereen op elkaar wacht, met als netto resultaat geen, of halfbakken oplossingen. Het doet me denken aan de tragisch verouderde spaghettisoftware waar de Belastingdienst nog steeds gebruik van schijnt te maken.

Tip voor de veelgebruikers: stop met deze waanzin en ga eens wat nuttigs doen voor de maatschappij. Die kan wat extra hulp goed gebruiken. En dat zal jullie veel meer bevrediging geven dan al het lachgas bij elkaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lachgas is niet om te lachen
Sluiten