Sully wil een vriendje

Mieneke Karlijn Bekkernens 31 dec 2021

Sully de eekhoorn dekt de tafel voor zijn huisje. Het tafelkleed is wit en heeft gouden sierstiksels. De borden staan recht tegenover elkaar en het bestek ligt er glimmend naast. Het is een tafeltje voor twee personen.

Vanavond komt Pip langs. Met het dinertje wil Sully Pip inpalmen om zijn nieuwe vriendje te worden. En niet zomaar een vriendje, een echt vriendje waarmee je kan knuffelen op koude dagen en waar Sully ‘ik hou van je’ tegen wil zeggen.

De tafel vult zich al langzaam met gerechten. Er is een salade met zonnebloempitten, walnotentaart en gebrande nootjes gedoopt in honing met hazelnoot likeur. Je kan het je zo gek niet bedenken of het staat er.

Dan komt Saartje het konijn aanlopen.

Saartje is de buurvrouw van Sully. Ze is al veel ouder dan Sully en haar wijsheid heeft hem vaak uit de penarie geholpen. Ze hebben altijd fijne gesprekken met koekjes en thee.

„Wat doe je Sully?”, vraagt Saartje. „Waarom ben je toch zo hard in de weer. Voor wie maak je al dat lekkers?”
„Voor Pip, Saartje. Alles is voor Pip.”

„Maar wie is Pip dan lieve Sully?”

Mooiste schutkleuren

„Pip is ook een eekhoorn die vanavond komt eten. Ik heb nog nooit zo een mooie eekhoorn gezien. Pip heeft een prachtige zachte vacht die glimt en de mooiste schutkleuren die je je maar kan voorstellen. Er lopen namelijk twee strepen over zijn rug, van zijn kopje naar zijn staart. Prachtig, het is gewoon prachtig.”

Terwijl Sully maar door en door kletst over het uiterlijk van Pip moet Saartje ervan fronsen.
„Lieve Sully”, onderbreekt Saartje hem na meer dan 10 minuten. „Pip klinkt prachtig. Echt als iemand die mijn adem zal benemen. Maar twee heren gaan toch niet samen eten?”
„Wat maakt dat uit Saartje? Hoe kan iemand die zo mooi en lief is nou niet leuk zijn voor mij?”

Zonder te antwoorden gaat Saartje terug naar haar huisje.
Sully gaat door met bakken. Hij is even van zijn apropos gebracht, maar gaat stug door totdat je de tafel zelf bijna niet meer kan zien. Het staat helemaal vol met eten dat met liefde is klaargemaakt.

Wanneer Saartje even later Sully aan tafel ziet zitten met Pip, bekijkt ze het tafereel voor een tijdje. Pip eet met zijn mond open en Sully moet er om lachen. De twee buigen soms een beetje naar elkaar toe en delen samen een taartje. Drie uur later zitten ze er nog steeds. Het schouwspel onder de bomen werkt aanstekelijk, ook Saartje krijgt een glimlach op haar gezicht.

Nooit gedacht dat Sully mij ook nog eens wat zal leren, denkt ze dan.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sully wil een vriendje
Sluiten