De Oranjebril

Jan de Bruin 9 dec 2021

Het moge duidelijk zijn dat er zich op dit moment iets geweldigs afspeelt binnen de autosport. Max Verstappen die met zijn Honda de grote Lewis Hamilton tegen het waanzinnige aan drukt. Toto Wolf heeft deze waanzin al een tijdje te pakken.

Het is een hevige strijd tussen een grootheid van de autosport en een aankomende grootheid van de autosport. Respect dat zeker op zijn plaats is voor beiden.

Voor de kijker is het ook genieten. Alles wordt uit de kast getrokken om de overwinning binnen te slepen. Er wordt  over de limiet gereden. Dat maakt het er overigens voor de toeschouwer helaas niet heel veel makkelijker om te volgen. Straffen die wel en niet uitgedeeld worden en de hoogte van deze straffen zijn niet altijd goed te plaatsen. Bekijk het vanuit het oogpunt van voetbal; soms heb je een meevaller en soms heb je een tegenvaller. Aan het eind van het seizoen heft het één het ander op, en andersom.

Continu ‘genaaid’ voelen

Er zit alleen een hele grote kanttekening aan dit seizoen. De zogeheten Max Verstappen-‘fans’ die zich continu ‘genaaid’ voelen en respectloos om te gaan met de situatie. Veel te dikke kale mannen die, nota bene op LinkedIn, openlijk fantaseren over hoe Max Verstappen de auto van Lewis Hamilton in de laatste race van de baan af moet kegelen. Kortharige, rossige vrouwen die moord en brand typen op Facebook dat de FIA betaald wordt door Mercedes, maar geen idee hebben of Mercedes nou die zwarte auto is of die oranje. En dan heb je nog de Twitter-idioten die zich geroepen voelen om continu neer te kwakken dat de auto van Hamilton naar fraude ruikt. Als laatste hebben we de mensen op zogeheten ‘forums voor kenners’ die blijven roepen dat elke ‘gek’ in die auto van Hamilton kampioen wordt. O ja, laten we Tom Coronel nog even apart vermelden. De beste man die gaat gillen als een kind van 3 die geen snoepje krijgt als Robert Doornbos het niet eens is als Max een foutje maakt.

Het gelul van deze ‘Oranjebril Formule 1-kijkers’ is zo respectloos dat ik niet kan wachten op het eerste seizoen zonder Max Verstappen. Het is om kotsmisselijk van te worden.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.