Uw land is gegijzeld door coronansomware

Oscar van Schijndel 12 nov 2021 / 12:04 uur

Geachte lezer!

Op het moment dat u dit leest, zijn uw bestaanden versleuteld. U kunt ze tot nader order niet meer gebruiken. Mocht u nu een back-up terug willen zetten: doe dat gerust. Niet dat het u veel zal helpen. Van uw bestanden kunt u een reservekopie terugzetten. Van uw bestaanden is geen back-up. Van uw eigen bestaan al helemaal niet.

Mocht u nu het idee hebben om losgeld te betalen, al dan niet in bitcoin, doe dat gerust. Niet dat het u veel zal helpen: wij doen niet aan losgeld, los geld of bitcoin. Geld is een achterhaald concept dat al lang failliet is. Ons verdienmodel is niet gebaat bij 9 miljard zakken geld. Wel bij 9 miljard mensen.

Wij bedrijven “cybiocriminormaliteit”. Ons middel: coronansomware. Ons doel: een monopolie op genot. En we zijn al hard op weg. Carnaval, festivals en het uitgaansleven hebben we al van u afgepakt. We genieten van uw regering die fout op fout stapelt. We schieten in de lach om dat deel van de bevolking dat een gevecht tegen ons voert; een gevecht waarvan wij weten dat het tegen beter weten in is. Ons interesseert het niet of u een mondkapje draagt, geprikt bent, uw QR-code echt of nep is. In dat opzicht voelen wij ons onaantastbaar.

Onze enige vrees is dat we straks geen bestaanden meer te versleutelen hebben. Niet omdat onze missie is volbracht; daar proosten we op. Wel omdat een veel grotere macht ons genot afpakt. Mocht u nu denken “net goed”, of “karma never fails”: die grotere macht zal uw soort als eerste raken. Die grotere macht vermaakt zich met gigantische golven van kou, hitte, water en vuur. Die beleeft daar meer plezier aan dan uw soort plezier beleeft aan goedkope meuk en quasi-gratis vluchten. Maar ga daar vooral mee door, wij houden u niet tegen. Black Monday, Cyber Friday, Sinterkerstpiet en Roetveegklaas. Bedenk alleen wel dat bankpapier en edelmetalen eenvoudiger te recyclen zijn dan die plastic rommel. En bedenk ook dat wij pas echt gratis vliegen. En nog klimaatneutraal ook.

Gelukkig voor u hoeven wij geen monopolie op succes. Wij wensen u dan ook succes toe. U zult het nodig hebben. Meer nog dan plezier. U bent nu versleuteld. En nee, wij gaan de sleutel naar het grote succes niet geven. Die mag u zelf zoeken. Wacht daar niet te lang mee. Anders zit u voorgoed binnen en is uw plezier ten einde. Dan bent u ingeënd-met-een-d-op-het-ent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Uw land is gegijzeld door coronansomware
Sluiten