Zomaar een gebakje

Roelefien Heeres 26 sep 2021 / 19:00 uur

Ik was hem al een tijdje niet meer tegengekomen, maar laatst zag ik hem weer lopen. Een oudere meneer, die onberispelijk gekleed in een beige bandplooibroek met overhemd en donker jasje zijn net iets te dikke hond uitlaat.

Meestal staat hij trouwens stil, omdat zijn eigenwijze Beagle uitstraalt dat de wandeling wel lang genoeg heeft geduurd en weigert om nog één stap te zetten.

Hij staat zo krom dat ik bang ben dat hij voorover valt bij het zetten van de volgende stap. Ik zou hem dan ook willen adviseren om met een stok te lopen, maar zijn voorkomen verraadt dat hij daar te trots voor is. Ik ga er in ieder geval vanuit dat meer mensen in zijn omgeving deze suggestie hebben gedaan en nul op het rekest hebben gekregen.

Kwispelen om gebak

Soms zie ik hem in het koffietentje om de hoek waar hij en Beagle de wandeling afsluiten met koffie en gebak. Zo onverschillig als Beagle uit zijn ogen kijkt wanneer hij door het park sjokt, zo fanatiek kijkt en kwispelt hij wanneer de serveerster een gebakje brengt. Even later snap ik dan ook waarom Beagle net wat te dik is.

En elke keer als ik hem tegenkom zeggen we elkaar keurig gedag, maar bij elke ontmoeting stijgt mijn nieuwsgierigheid naar zijn levensverhaal en hoop ik dat hij het goed heeft. Sluit hij elke wandeling af met koffie en gebak? En wat deed hij toen het koffietentje er nog niet was? Deelt hij al zijn eten met Beagle? Kan hij koken en wat kookt hij dan? Of koopt hij zijn maaltijden bij de groenteboer omdat Beagle en hij het eten van Tafeltje Dekje niet echt lekker vinden?

Is de oudere meneer eenzaam?

Is hij alleen en biedt Beagle hem gezelschap en structuur? Woont hij al lang in in deze buurt? Heeft hij kinderen? Wie strijkt de plooien in zijn broek en zijn overhemden? Een hulp die al tientallen jaren over de vloer komt en een oogje in het zeil houdt?

Welk beroep heeft hij ooit gehad? Heeft hij altijd bij dezelfde multinational gewerkt? Heeft hij samen met prins Claus de das afgezworen en draagt hij sindsdien enkel een jasje?

Lees hij elke dag de krant? Speelt hij bridge of ook wel eens patience ? Is hij wel eens eenzaam?

Voor nu wens ik dat dit baasje niet op zijn hond gaat lijken en nog lang, zij het ietwat krom, naast Beagle door het park blijft stappen als een pauw.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zomaar een gebakje
Sluiten