Als ik de talkshows van nu zie, verlang ik soms terug naar paars RTL Late Night

Chris de Boer 16 sep 2021 / 11:46 uur

Ooit was Eva Jinek de ongekroonde talkshowkoningin, scoorde Op1 de pannen van het dak en wist NPO1 om 19.00 uur een vaste schare fans te bekoren. Maar het tij lijkt gekeerd; La Jinek komt veelal niet boven de 650.000 kijkers uit en over NPO1 zullen we het – vroeg én laat – ook maar niet hebben. Nederland lijkt zware-onderwerpen-moe. Om over de manier hoe Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn afgeserveerd maar te zwijgen – daar lusten de honden geen brood van.

Ook ik merk het. Het is altijd maar weer van hetzelfde – corona dit. Formatie dat. Om 17.00 uur, om 19.00 uur én om 22.00 uur. Met als gevolg dat ik me inmiddels afvraag of er nog wat anders is dan corona en formaties. Leidt de talkshow wereld aan tunnelvisie?

En dan kom je tot de slotsom dat je ineens het paarse RTL Late Night mist, waar gastheer van formaat Humberto Tan het niet altijd over het nieuws had, maar waar het gewoon ‘gezellig natafelen’ was na een lange week hard werken. Tan die door zijn gemoedelijkheid een goede sfeer wist te creëeren, waardoor je met een goed gevoel en een glimlach naar bed ging.

Het is onterecht hoe hij is verguisd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Als ik de talkshows van nu zie, verlang ik soms terug naar paars RTL Late Night
Sluiten