Opdat wij vergeten

Elianne van Turennout 9 mei 2021

Op 2 mei postte het Instagramaccount van Forum voor Democratie een poster met de tekst: ‘Op 5 mei herdenken wij de vrijheid’, met het logo van Nationaal Comité 4 en 5 mei erop. Dit zou dan zijn omdat wij vanwege Covid-19 en de maatregelen om dit virus in te dammen onze vrijheid zijn verloren.

We zouden kunnen stellen dat dit op zijn minst ongepast is. Toch denk ik dat de actie veel doelbewuster is dan dat. Het is niet alleen vanwege ophef. FVD had dit bijvoorbeeld op 1 juli kunnen doen bij de nationale herdenking van de slavernij, met als boodschap: ‘Covid maatregelen hebben ons tot slaaf gemaakt.’

Onfatsoenlijk

Toch deden zij dit niet. Laten wij wel wezen, ze zijn daar onfatsoenlijk genoeg voor, want ze deden dit rond Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Het is opvallend dat Dodenherdenking compleet wordt overgeslagen op die poster. We moeten de vrijheid herdenken. Welke vrijheid moeten wij herdenken? De vrijheid dat jij niet vermoord wordt om wie jij bent, en dat voor die moord aan elk stukje van wat jij was werd afgebroken?

Dat mensen werden kaalgeschoren en tot nummer gemaakt en slechter werden behandeld dan een beest? Mensen moesten zich letterlijk dood werken en als zij niet dood te werken waren, werden ze vaak alsnog vergast.

Die verontmenselijking en het afpakken van iemands bestaansrecht, vergelijkt FVD met rekening te houden, dat jij anderen niet besmet met corona. FVD wil juist dat jij vergeet dat dit met mensen gebeurde, terwijl jij wel het gevoel krijgt, dat jij op die manier verontmenselijkt wordt.

Gedemoniseerd

Jij wordt als anti-lockdowner zogenaamd net zo gedemoniseerd als de Joden, die hij onder andere schoffeert met die poster, terwijl de grote leider over Afrikanisering, omvolking, cultuurmarxisme, zelhaat, globalisme, doelbewuste vernietiging etc. praat, en dat bepaalde bevolkingsgroepen dit zouden willen. Er werd zelfs een meldpunt voor docenten opgericht.

Dat is wat mij zo ongelofelijk kwaad maakt, aangezien verzetstrijders en buitenlandse soldaten juist hun eigen belang opzij hadden gezet, om de ander te redden. Ze hadden ook kunnen kiezen om te feesten zoals de anti-lockdowners, maar juist het feit dat de ander niet mocht doodvallen, motiveerde ze om het juiste te doen.

Dat opzij zetten van het eigen belang om de ander te redden is de kern waarom wij vrijheid hebben. Dit slaat zo’n anti-lockdownpartij volkomen in de wind. Dat stukje moet vergeten worden. Als wij dat namelijk vergeten, kan iemand ons alles wijsmaken over vrijheid.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.