2022

Kimberly van Breugelen 20 apr 2021 / 09:23 uur

Naar de verre toekomst kijken doe ik eigenlijk zelden. Er spelen te veel externe factoren een rol om echt een duidelijk beeld te kunnen scheppen. Kijk bijvoorbeeld naar Back to the Future, op die hoverboards wacht ik nog steeds; en dan die echte hoverboards, niet degene die onder dezelfde naam op de markt zijn gebracht. Kijken naar de nabije toekomst past meer in mijn straatje. Daarom doe ik graag een gooi naar hoe 2022 eruit zou kunnen zien.

Inmiddels zijn we aanbeland bij de zesde coronagolf. Niemand weet precies wanneer de vierde begon en de vijfde eindigde, maar in de kranten staat dat we de piek naderen van de zesde golf. We geloven het allemaal wel. Met weemoed kijkt iedereen terug naar de zomer van vorig jaar waar er verschillende Fieldlab evenementen plaatsvonden en waar we massaal twee weken op het terras hebben gezeten. Aan het einde van die tweede week bleek dat de vaccins toch niet voldoende bescherming boden om de druk op de zorg te verlichten. Sindsdien bevindt Nederland zich in een semi strenge lockdown.

Demissionair minister-president Mark Rutte zei tijdens de laatste persconferentie zich niet meer te kunnen herinneren dat hij gezegd zou hebben de avondklok zo snel mogelijk af te willen schaffen. Kabinet Rutte IV vond de kleine rel die erop volgde niet interessant genoeg om erover te debatteren. Na anderhalve week ging het wekelijkse koffiemomentje via Teams alweer over op de orde van de dag. Andre Hazes is namelijk weer terug bij Monique. Drama!

Op YouTube worden wekelijks ondernemers geïnterviewd die met hun mondkapjesbedrijf of desinfectieonderneming naar de beurs gaan. Reeds beursgenoteerde ondernemingen als Air France-KLM zijn ondanks twee miljard overheidssteun inmiddels failliet. Gelukkig gaan de sportscholen volgende maand toch écht eindelijk open na anderhalf jaar. Al moet dit definitief nog blijken uit de persconferentie van komende dinsdag. Irma Sluis is dan in ieder geval niet meer te zien. Zij is eind vorig jaar met pensioen gegaan en heeft haar eigen eiland gekocht.

Over eilanden gesproken, Palm Jumeirah is het nieuwe Ibiza geworden. DJ’s en feestgangers van over de hele wereld trekken hier massaal heen. Corona bestaat immers niet in Dubai, dat weet iedereen. Hoop bestaat inmiddels ook niet meer, maar gezond cynisme en satire gelukkig nog wel.

Reageer op artikel:
2022
Sluiten