Corona-keuze

Imme Nust 17 mrt 2021

Helemaal ongelijk geef ik ze niet. Ik ben ook niet per se vóór de avondklok en als de AH en de Jumbo nog hallo kunnen zeggen tegen ieder die een mondkapje draagt bij binnenkomst, dan kunnen de kledingwinkels en juweliers voor mijn part ook wel weer hun deuren opengooien.

Maar jammergenoeg denken de mensen die hutje-mutje op elkaar gaan staan in Den Haag om voorbij lopende politici de huid vol te schelden, er niet bij na dat juist hún acties ervoor zorgen dat dit nog niet mogelijk is. De complotdenkers, de Rutte-haters. De mensen die niet over de hersencapaciteit beschikken om te bedenken dat Mark niet in zijn torenkamertje zit als de Wizard of Oz om alle wensen waar te maken: een hart, moed of een brein. Al zou dat laatste zeer nuttig zijn voor de rest van de Nederlanders die zich wel netjes aan de niet altijd even goed onderbouwde maatregelen houden.

Grapperhaus en Baudet

Want die maatregelen worden niet altijd goed doordacht door onze ‘kinderbloed drinkende pedofielen’ in de Tweede Kamer en de regering. Minister Grapperhaus bijvoorbeeld, en Thierry Baudet. Al heb ik sowieso mijn vraagtekens bij meneer Baudet en zijn beschikking over een stel hersenen. Lange tenen heeft hij wel en een slecht gevoel voor humor. Maar dat is natuurlijk ook maar een mening.

Toch is zelfs voor de af en toe redelijk domme acties van onze volksvertegenwoordigers ook wel weer wat te zeggen. Avondklok, geen avondklok, terrassen open of toch dicht, oh toch weer een avondklok, wel of niet knuffelen met je schoonmoeder tijdens je eigen bruiloft. Met al die keuzes die ze voor de kiezen krijgen, zien ook zij soms door de maatregelen het probleem niet meer.

Stemmen

Gelukkig is er nog steeds onze enige echte premier Rutte, die ons om de drie weken een persconferentie geeft om ons er vooral op te wijzen dat we het met zijn allen erg goed doen en dat we nog even moeten volhouden.

Konden we maar even terug naar 2019. Wanneer je als je in de Tweede Kamer zat gewoon nog kon roepen “Doe eens normaal man!”, als het je even niet zinde.  Maar dat kan niet en als zelfs een land als Amerika zijn eigen fouten in kan zien en een andere president kan kiezen, dan kunnen wij ons kleine kikkerlandje ook wel weer op orde krijgen.

Ook met complotdenkers en corona-gekkies.

Stemmen gaan we toch, dan kunnen we er net zo goed meteen even bij nadenken.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.