Nieuwe ronde nieuwe kansen

Imka Meuwese 12 feb 2021 / 18:25 uur

Ik ben voor de tweede keer gezwicht en sta, na een eerdere blamage waarover ik al eens schreef, opnieuw op Tinder. En bepaald niet zonder succes; ik word overspoeld met reacties en matches.

Onder hen de nodige leuke, hippe, stoere en knappe mannen. Inhoudelijk variëren ze van saai tot humoristisch en van arrogant tot interessant. Meerdere (wandel)dates heb ik al achter de rug, maar verder dan een eenmalige ontmoeting kwam het nooit. Aan de heren lag het niet, die wilden wel een vervolgdate, maar deze dame bleek behoorlijk op slot te zitten. Na de nodige opgelopen schade, krassen en deuken heb ik gaandeweg blijkbaar een slot rond m’n hart geplaatst waarvan ik de sleutel ergens onderweg verloren ben.

Tinder-poppenkast

Toch heb ik ook veel lol om deze hele Tinder-poppenkast en mijn vriendinnen misschien nog meer, genietend van al mijn verhalen. Ik geef alle dates namelijk een bijnaam en er gebeurt vaak wel wat bijzonders. Het zou absoluut een leuke Netflixserie zijn! Zo waren er onder andere ‘Olivier Bommel’, die met mij op z’n van Bommels 10 kilometer door het bos ging lopen. ’s Avonds stonden de blaren op z’n voeten, maar desondanks wilde hij een tweede date. Of ‘Mister Muscle’, die alle moeite deed om mij toch maar even zijn gespierde armen te showen. Ondanks de barre kou moest en zou zijn jas, terug bij de auto, quasi nonchalant even uit zodat hij in zijn veel te strakke t-shirt stond te blauwbekken. Ik stapte snel m’n auto in, toeterde en reed weg, inwendig hard lachend.

En er waren er meer, zoals ‘de Bodyguard’, ‘Dokter B.’ en ‘de Mosselman’. Heus, er zaten leukerds tussen en sommigen deden echt veel moeite, maar met slechts één man kwam het tot vervolgdates. Wellicht doordat hij veilig leek… Deze man gebruikte Tinder namelijk als vlucht om zijn pijn te verdoven. Hij hield er een aantal platonische vriendinnen op na, waarmee hij regelmatig afsprak om zijn verhaal kwijt te kunnen. Arme vrouwen. Zij hunkerden naar liefde, maar vingen steeds bot. Hij kon hen niets geven, vasthoudend aan wat hij verloren was.

Liefdesbang

Eerder wees een Tindermatch mij er al op dat ik ‘liefdesbang’ zou zijn en heeft mij het gelijknamige boek geadviseerd, waar ik hem nog altijd dankbaar voor ben. Ik ben aan de slag gegaan hiermee en herkende dankzij het boek, bij deze laatste man met zijn onverwerkte verdriet, mijn valkuil. Nu heb ik het sleuteltje weer gevonden en ben ik eindelijk klaar om iemand toe te laten bij wie het niet alleen om hem draait (mijn oude patroon). Dus ik zeg: ‘Laat die leukerd maar komen dit jaar!’ 🙂

Reageer op artikel:
Nieuwe ronde nieuwe kansen
Sluiten