Met open ogen

Imka Meuwese 23 feb 2021 / 20:00 uur

De wekker gaat maar het is niet de gewone wekker. Het is een ‘wakker-worden-roep’ van het heelal, dat ons wil bereiken. Een wekker die niet gehoord maar wel degelijk gevoeld kan worden.

Velen hebben deze wake-up call al ontvangen en zijn inmiddels ontwaakt uit hun lange, diepe slaap. Wellicht kunnen we nog beter van een coma spreken dan van een slaap. Maar als je eenmaal ontwaakt daaruit, dan zie je alles plotseling heel helder en vanuit een compleet ander, breder perspectief. Je ziet ook daadwerkelijk meer, het voelt of je een paar ogen erbij hebt gekregen. De wereld, zoals jij die tot nu toe hebt beleefd, wordt uitgebreid met een extra dimensie. Alsof je hoog boven deze aarde vliegt en het hele spel vanuit een ander oogpunt gadeslaat, het zodoende letterlijk over-ziet. Dan zie je het spel, want een beter woord kan ik er niet voor bedenken, wat al zo lang en zeker ook momenteel, gespeeld wordt. En hoeveel mensen, vaak zonder dit te beseffen, hieraan meedoen. Een spel wat draait om macht en geld, niets anders. Helaas zijn deze twee zaken meestal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wakker schudden

Maar wat is het toch moeilijk om mensen die zich in een heel diepe slaap bevinden wakker te schudden. Is het überhaupt wel de bedoeling om dat te doen? Of is het beter ieder in zijn eigen tempo te laten ontwaken? Misschien wil ook lang niet iedereen wakker worden, soms is het immers veel makkelijker om de ogen dicht te houden want de realiteit kon wel eens confronterend zijn. En zodoende kiezen veel mensen er bewust of onbewust voor om slaapwandelend verder door het leven te gaan. En dat is een keuze die we moeten respecteren. Want dat laatste woordje is één van de belangrijkste sleutelwoorden tot een vreedzame samenleving; respect.

Daarom hou ik me zo veel mogelijk stil, fluister hooguit af en toe eens iets in iemands oor om vervolgens te zien of en wat het met die persoon doet. Verder doe ik voor zover mogelijk gewoon mijn ding, observeer en speel het spel van dit leven mee als dat nodig is. Ik beweeg me rustig mee met de stroom. Go with the flow, vertrouwende op het natuurlijke ontwakingsproces van de mens. Gelukkig komen er steeds meer en meer zaken boven water die nodig gezien mogen worden. Of zoals zo mooi verwoord en helemaal passend in deze tijd; er komt steeds meer (duister) aan het licht.

Het is zondagochtend, de wekker gaat, ik geef er een klap op en slaap heerlijk nog even verder. Wakker was ik toch al… 😉

Reageer op artikel:
Met open ogen
Sluiten