Gisteren was het #GivingTuesday. Wat deed jij?

Sára Bori 2 dec 2020 / 16:54 uur

Het was gisteren #GivingTuesday: de wereldwijde actiedag om elkaar te inspireren iets goeds te doen voor een ander. Na alle koopdrukte (#BlackFriday) van het weekend, was dit een moment om aandacht te besteden aan dingen die echt belangrijk zijn.

Mijn collega, Evita en ik hebben lunchpauze. In de ochtend hebben we het verhaal van #GivingTuesday in verschillende radioprogramma’s verteld en social mediakanalen gevolgd om alle leuke acties van vandaag bij te houden. Zoals de voorbereidingen van de 3Js en Nick & Simon voor hun online benefietshow voor Huis aan het Water. Of de actie van Annerie die geld inzamelt in Zeeland voor een diner met alleenstaande eenzame ouderen. En de actie van de organisatie waar we zelf voor werken – https://www.ircwash.org/. Wereldwijd kunnen mensen in 4 op de 10 ziekenhuizen hun handen niet wassen. Zeker in tijden van de coronacrisis zien we wat voor gevolgen dit kan hebben. Daarom vragen wij mensen om tijd te nemen om deze situatie te begrijpen en bij te dragen aan echte verandering. Alleen in Nederland zijn er inmiddels al ruim 150 #GivingTuesday acties van individuen, bedrijven en maatschappelijke organisaties bekend.

Wat extra aandacht

In deze korte pauze komen we even tot rust. We hopen dat het in de middag weer druk wordt. Dat #GivingTuesday mensen motiveert om vandaag elkaar wat extra aandacht te geven. Dat de media het belangrijk vindt om ook het positieve te laten zien. Er komt een appje binnen: #GivingTuesday in de Top 10 trending hashtags op Twitter. Mooi, tijd om weer verder te gaan, vlogjes opnemen, columns schrijven, het bericht delen met jullie allemaal:

Dat vandaag staat voor geven.

Dat iedereen kan meedoen.

Dat als je je actie wilt delen om anderen te inspireren dat kan via www.givingtuesday.nl of met de hashtags #GivingTuesday en #Watdoejij via social media.

Wij zijn benieuwd naar wat voor creatieve initiatieven we nog tegenkomen.

#GivingTuesday laat in ieder geval weer zien wat we kunnen bereiken als de kracht van miljoenen samenkomt in iets positiefs. Wat doe of deed jij?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gisteren was het #GivingTuesday. Wat deed jij?
Sluiten