De Sneltestivals!

Nick van Vugt 17 okt 2020 / 15:00 uur

Daar gaan we dan. Jojoënd de koudere wintermaanden tegemoet. Met de ‘normale’ griep in opmars, de gevreesde ‘r’ in de maand, steeds meer geproest en gehoest in de wandelgangen en de steeds achterdochtiger kijkende Medelander zitten we hoogstwaarschijnlijk nog wel even aan dit COVID-kwaaltje vast.

En alsof het allemaal nog niet heftig genoeg is wat wij millennials allemaal door moeten maken, wordt van bovenaf ook lukraak eventjes besloten om het nachtleven tot nader order lam te leggen. Wellicht zelfs totdat er een werkend vaccin is. Een zeer gedurfde uitspraak van onze premier, want zelfs de gewone griep, waar die ook maar gebleven is, laatst zich vaak de les niet lezen.

Sneltesten

Maar met de komst van de sneltest zou ik het als evenementenbranche wel weten. Sneltestivals! Als klein lichtpuntje aan het einde van een donkere techno-tunnel. Binnen een kwartier weten of je drager bent van het coronavirus en dus ook weten of je besmettelijk bent voor anderen? Of in het beste geval, helemaal niets van dat alles! Gezond en wel. Ideaal.

De sneltest die ondanks dat hij niet helemaal loepzuiver is, is goedgekeurd. De test werd vorige week 1257 keer vergeleken. Hiervan werden er 90 mensen positief getest met de sneltest tegenover 123 positieve mensen met de reeds in gebruik zijnde PCR-test. De PCR-test, weten we, is zeer zeker niet zonder foutmarge (lees: vals positieve testresultaten), dus wie weet zegt dit verschil in aantallen ons juist wel dat de sneltest zelfs secuurder test dan deze PCR-test? Wie zal het ons zeggen?

Goed genoeg

De sneltest is in ieder geval ‘goed genoeg’ gekeurd. Dus. Wat gaan we er mee doen? Feesten natuurlijk! Het plan de campagne ligt bij menig festivalorganisatie wellicht al klaar op tafel. Een tip van de sluier: festivaltickets op naam, testdorpen en COVID-vrij feesten maar. Je koopt een festivalticket, je wordt voordat je het terrein op mag getest en negatief testen is positief, want je mag naar binnen en het feest kan beginnen. Geen anderhalve meter waar je, je druk om hoeft te maken, geen mond-neusmasker op je snoet, gewoon zoals vanouds. Gaan met die banaan! Hoe mooi wil je het hebben?

Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar alle creatieve hersenspinsels en ideeën die er hopelijk snel bedacht worden. Want een leven zonder nachtleven, is een hele saaie bedoeling, waar niemand maar dan ook echt niemand vrolijk van wordt of op zit te wachten. Dus creatief Nederland, wees inventief en red ons alsjeblieft.

Reageer op artikel:
De Sneltestivals!
Sluiten