Een scherpe pen!

Jan Slingerland 29 okt 2020 / 14:54 uur

Ik heb gemerkt dat ik schrijven erg leuk vind. Dat wordt nog leuker als je verhaal op Metronieuws.nl geplaatst wordt. Ik ben nooit zo’n schrijver geweest. Mijn vrouw moet zelfs, in 40 jaar huwelijk, de eerste liefdesbrief nog krijgen. Op de lagere school had ik een zesje voor Nederlands. Ik ben ook altijd onzeker als ik dingen schrijf. Is het nou met een d of dt? Het is mij nooit goed uitgelegd. Verkeerde school waarschijnlijk! 

Als je een column naar Metronieuws.nl stuurt, dan lees je dat ze graag verhalen hebben die met een scherpe pen geschreven zijn. Lastig vind ik dat, want dat scherpe zit niet in mij. Natuurlijk heb ik een mening over bepaalde zaken. Zo zou ik graag zien dat de monarchie wordt afgeschaft en dat we een president krijgen in dit land. Ik heb al nagedacht over eventuele kandidaten waar we op zouden kunnen stemmen. Ik zou het sowieso wel prettig vinden als dat een vrouw zou zijn. Een jonge goed opgeleide vrouw, die als zij een speech geeft, goed uit haar woorden kan komen. Een vrouw die naast de mensen staat. Op dit moment zou ik buiten Lilian Marijnissen geen andere kandidaten weten, maar die zullen er ongetwijfeld zijn. 

Ik volg een klein beetje de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Die arme Amerikanen moeten kiezen tussen Donald Trump en Joe Biden. De één is 74 en de andere 77 jaar. Dat is toch erg! Zijn er in dat hele grote Amerika geen jongere kandidaten te vinden? Lijkt me sterk! Tot nu vind ik Barack Obama de beste president die Amerika ooit gehad heeft. Jammer dat zijn vrouw Michelle geen kandidaat is voor het presidentschap. 

Volgend jaar maart zijn er in Nederland weer Tweede Kamerverkiezingen. Het zal mij benieuwen in hoeverre de coronacrisis invloed zal hebben op deze verkiezingen. Gaan Mark (VVD) en Hugo (CDA) meer zetels binnenhalen of juist niet? Ik heb steeds gedacht dat dit kabinet de zaken omtrent het virus goed aanpakt. Toch heb ook ik twijfels. Die hele discussie over het wel of niet dragen van een mondkapje. Het dragen daarvan had veel eerder verplicht moeten worden, dan was het voor iedereen duidelijk geweest. De aanpak van het coronavirus in Denemarken lijkt heel goed te werken. Je zou toch verwachten dat het kabinet die geluiden ook hoort! Je kunt er donder op zeggen dat de oppositiepartijen deze coronacrisis ook zullen gebruiken om meer zetels binnen te halen. Het wordt nog spannend met een d! Stay Safe!

Reageer op artikel:
Een scherpe pen!
Sluiten