Cuffing season

Patrick 22 sep 2020

Je kunt er niet omheen, de zomer glijdt geleidelijk aan over in de herfst. Wat betekent dat cuffing season is begonnen.

De urban dictionary legt het ons uit: ‘Tijdens de herfst en wintermaanden ervaren mensen die normaal liever vrijgezel  zijn de wens om ‘geboeid’ of vastgebonden te worden door een relatie.

Net als de meeste vrijgezelle mensen heb ik de quarantaine vooral op Tinder doorgebracht. Naarmate de coronamaatregelen werden versoepeld en we net als de lammetjes weer naar buiten mochten, durfde ik het daten weer aan. Iedereen die weleens op een datingsite heeft gezeten, kent het delicate proces van het filteren van mensen die op een datingsite zitten uit verveling, op zoek zijn naar enkel seks of het ergste soort: die alleen op datingsites zitten om hun eigen aantrekkelijkheid te meten.

Wie niet waagt…

Na een match uitgekozen te hebben die er niet alleen leuk uitzag op Instagram, maar met wie ik ook een leuk gesprek had, besloot ik de gok te wagen. De gok was niet alleen in figuurlijke zin omdat ik een gebroken hart riskeerde, maar ook het risico om corona op te lopen. Maar goed, wie niet waagt wie niet wint, dat zou minister Grapperhaus ook gedacht hebben op zijn bruiloft.

De potentiële liefde van mijn leven stelde voor om samen het eerste biertje van de heropende terrassen te gaan proberen. Samen lopen we vanaf het centraal station de binnenstad in, nadat we het weer hebben besproken en hoe warm het vandaag is bereiken we onze bestemming. We bestellen twee biertjes en hebben het over de mensen om ons heen. Die twee vrouwen daar zijn vast gescheiden en hebben het over hun ex-mannen, vertel ik. Mijn date ziet daar de humor niet van in en glimlacht flauwtjes.

Hand in hand

Zullen we een stukje lopen stel ik voor, dit vindt hij goed. We lopen het park in waar groepjes in het gras zitten en mensen aan het sporten zijn. We vinden een leeg plekje in het gras en gaan zitten. We beginnen te zoenen of het aan de chemie of aan het biertje ligt weet ik niet, maar ik laat het toe. Hij zoent fijn. Ik moet de trein nog halen, zeg ik. Ik loop wel mee, zegt hij. We lopen in stilte naar het station de stilte voelt prettig. We lopen hand in hand. Ik check in en geef hem een knuffel. Wanneer zie ik je weer, vraag ik. Weet ik niet, zegt hij, ik laat het je snel weten. Gedurende de week houden we contacten via whatsapp. We vertellen elkaar wat we gegeten hebben, wensen elkaar een goedemorgen en een fijne nacht.

De dagen worden koeler en de berichtjes worden minder. Misschien moeten we in de herfst juist net als de blaadjes zijn en loslaten.