Ik ben niet bang

Nadia 2 apr 2020 / 15:19 uur

“Ik ben niet bang voor Corona of voor de dood” zei een oude wijze man die in Marokko woont. Corona is de armoede waarin ik elke dag leef. De vraag of ik mijn kinderen iets te eten kan geven aan het einde van de dag, daar word ik elke dag mee wakker. Maar het is altijd goed gekomen. Waarom? Ik vertrouw op mijn schepper.

“Ik ben niet bang voor Corona of voor de dood”
Ik maak me eerder zorgen over hoe ik leef. Of ik elke dag het beste eruit haal. Voor mij is dat vijf keer per dag mijn schepper bedanken voor alles wat ik in dit leven heb gekregen. Niks is vanzelfsprekend. De ogen die ik gekregen heb waar ik deze prachtige wereld mee kan zien. Waarmee ik zie hoe snel mijn kinderen groeien. Hoe snel de tijd gaat zie ik als ik naar mijn ouders kijk. Hoe zal ik me voelen straks als ik zo oud ben? Want daar ga ik toch vanuit? Maar wat als ik het niet red? Is het dan te laat?

“Ik ben niet bang voor de dood”
Ik heb van jongs af aan van mijn ouders geleerd dat je twee dingen niet kunt veranderen in dit leven. De dag dat je geboren wordt en de dag dat je sterft. Het is het lot.
Dat geeft mij rust en vertrouwen. Vertrouwen dat het allemaal zal gaan zoals het moet gaan. In de tussentijd blijf ik bedanken, bewonderen en respecteren. Ik bedank mijn schepper voor alle schepselen die ik bewonder en respecteer.

Ik ben niet bang, ik leef.

Reageer op artikel:
Ik ben niet bang
Sluiten