Het zwarte gat na DWDD

Jan-Kees Verschuure 6 mrt 2020

Wat moeten we allemaal nog na 27 maart, beste kijkbuiskinderen? Het einde der tijden nadert immers, en daarom stopt DWDD. Nog enkele weken een dagelijks vleugje van de fine fleur van het beste dat Hollands Glorie ons te bieden heeft. Jeangu Mackroy zal iedere dag zijn songfestivalslaapliedje ten gehore brengen, want het maakt daarna toch niets meer uit – zelfs niet als Jan Mulder er anders over denkt.

Britt Dekker komt uitleggen aan tafelheer Tom Lanoye, die haar niet kent, waarom zij te gast is in een aflevering van College Tour die nooit zal worden uitgezonden, wat Angela de Jong tot tranen roert. Erik Scherder heeft een vaccin ontwikkeld tegen het coronavirus (positief denken), de pianotweeling onthult een pedoseksuele relatie met Prem Radhakishun, en Peter R. De Vries trekt ten langen leste in zijn eentje het MH-17 proces vlot. Chapeau. Maar heeft het allemaal zin?

Nee, zegt sterrenkundige Vincent Icke. Na de laatste uitzending verdwijnen wij allemaal, niet alleen Marc-Marie, in een zwart gat. Ja , ook de mannen van Veronica Inside die net een kalender met blote vrouwen hebben uitgebracht; zelfs Mathieu van der Poel, al heeft hij als enige deelnemer Parijs-Roubaix gewonnen en zit hij op de schouders van Mart Smeets. Want op 29 maart raakt een meteoriet van 4 kilometer doorsnee de aarde. Vréésehlûk, Matthijs.