Corona virus

Dolf Schrama 15 mrt 2020

Wat mij opvalt in veel berichten en het maakt mij boos, verdrietig, als ik alle kritiek op elkaar lees van alle beterweters op vooral de regering. De beste stuurlui staan aan wal. Iedereen weet het beter. Scholen moeten dicht Rutten zus Rutte zo.
Wilders ook die idioot alleen maar roepen wat Rutte verkeerd doet maar hij heeft makkelijk praten hij heeft nu in deze voor Rutte zeer uitzonderlijke situatie ook voor hem een loodzware taak ga er maar aan staan. En mensen hij is ook een mens die gevoel heeft en zijn uiterste best doet om de juiste beslissing te nemen. En misschien neemt hij nou in veel andere mensen zijn beleving de verkeerde beslissing, hij doet het in goed overleg met heel veel experts die er voor geleerd hebben dit beslist hij niet zelf. Maar iedereen weet het beter wat er moet gebeuren. Ik ben heel eerlijk ik zou niet in Rutte en vele andere ministers zijn schoenen willen staan. Besef dit had niemand in januari kunnen bedenken dat dit ooit zou kunnen gebeuren. Het is een nieuwe situatie die heel lastig is en waar geen plan voor in de la lag we moeten er met zijn allen doorheen zien te komen. En waar we saamhorigheid moeten tonen, elkaar helpen ipv tegenwerken en kritiek hebben op alle verantwoordelijke. Ga er anders zelf staan om het te regelen veel succes. Ook Meneer Geert Wilders ik weet alles beter.
Ik ben ook heel voorzichtig met mijn commentaar hoe het zou moeten. Want mensen ik zou het ook niet weten. Ik denk ook dat de scholen beter dicht kunnen gaan maar ook ik ben hier niet voor opgeleid om te weten wat in deze het meest handig is om te doen. Allebei heeft het zijn voor en nadelen. Scholen dicht dan blijven heel veel vaders en moeders bij hun kleine kinderen, waaronder verpleegkundige die jou fam moet verzorgen als ze ziek worden. Of de brandweer man die jou uit je wagen moet knippen als je tegen een boom aan zou rijden. De politie agent/e die thuis blijft bij haar kinderen omdat ze geen opvang heeft. Allemaal situaties die je moet inschatten. Van de andere kant ook begrijpelijk dat docenten denken ja maar ho is even ik moet het risico lopen om ziek te worden omdat het bedrijfsleven door moet gaan. Mensen het is een drama en er is voor niemand de ideale oplossing te bedenken. Het is schipperen en proberen hier met zo min mogelijk schade aan maatschapij en samenleving doorheen te komen. Maar grote gevolgen gaat het hebben voor ons allemaal. Er gaan heel veel mensen zijn bedrijf kwijtraken of zijn baan verliezen. Dit werkt heel diep