Plan B

Harrrie 29 feb 2020 / 10:05 uur

Poen poen poen wat ze niet meer met poen kunnen doen . Het is niet sarcastisch bedoeld maar zie het resultaat van de strategie om de vluchtelingenstroom naar Europa te beperken.
Zielig zijn de beelden van de Syriërs die op de vlucht zijn voor de oorlog. Kinderen die niet weten wat er om hen heen gebeurd en ze klampen zich huilend vast aan hun ouders.

Maar hoe was het ook weer? De Turkije deal . Turkije krijgt miljarden om de vluchtelingen op te vangen ,onderdak en voedsel te verstrekken.
Partijen waren er als de kippen bij om maar te promoten dat hun partij toch de vader was van het ingenieuze plan . En wee degene die vroeg “maar als de Turken zich niet aan de afspraak hielden wat is dan plan B “.

“NEE ,die is er niet , deal is een deal en plan B waarom? Nee hoor we betalen miljarden en probleem opgelost” .
Ik hoor het Samson nog claimen, dat het toch maar zijn idee was om die deal te laten sluiten met de Turken en dat het een voorbeeld of blauwdruk kon zijn om nog meer contracten met Afrikaanse landen af te sluiten .

Plan B , Angela Merkel zou hem niet meer , als die al bestaat , weer kunnen vinden. Zij heeft haar bureau immers al leeggeruimd om dat ze uit de politiek gaat . Voor de Engelsen is het hun probleem niet meer ,ze gaan immers uit de EU . En Macron van Frankrijk kan niet eens zijn eigen deals in eigen land nakomen.

Maar wat schieten de huilende kinderen en de radeloze ouders met plan A op aan de hekken van de Griekse grenzen.
Vraag het eens aan de grote planmakers die dan niet verder kunnen komen dan, “maar de Turken hebben zich niet aan de afspraken gehouden”.
Of , misschien plan A verder uitbreiden door meer geld te geven.

De NATO die niet verder komt dan een oproep tot kalmte en voorzicht. En terecht , maar niks doen is ook niks doen.
Geld kan helpen maar geeft geen oplossing voor elk probleem het kan in het slechtste geval zelfs een probleem vergroten .
De aandacht voor het corona virus waarbij doden te betreuren zijn en men maatregelen treft om het virus onder de knie te krijgen en men plan B – hopelijk – heeft.
Ik zie dat dat toeristen vast zitten in luxe hotels op Tenerife of op leuke cruiseschepen en waar terecht veel aandacht voor is omdat men twee weken langer vast zit op het schip of hotel.

Experts en ministers te over in praatprogramma’s met allemaal een plan B achter de hand.
Zielig vind ik het dat de politici nu ook weer geen oplossing hebben en nog steeds denken dat je met poen alles kunt doen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Plan B
Sluiten