mijn depressie en zijn oorzaken

Rafael 8 jan 2020

Ik ga jullie vertellen over het leven van een jongen van 11 die twee keer aan de dood is ontsnapt.
Ik ben Rafael. Ik ben nu 18 jaar en heb een depressie. Ik heb me heel lang voorgehouden dat ik een goede jeugd heb gehad, nu niet meer. wat is de waarheid. Oordeel zelf maar. Ik werd geboren met een achterstand. Ik heb een slecht motoriek. Ik zou niet kunnen lopen, praten of typen. zoals je leest heb ik naar jaren therapie het toch voor elkaar gekregen. niemand die mij kent zou dit verwachten. ik heb ook dyslexie en waarschijnlijk ben ik hooggevoelig. Ik heb een Vader en een zus met veel psychische problemen. als ik nu terug denk aan vroeger, dan voel ik angst vanwege de ruzies.
Ik raakte op mijn 9de depressief. Toen ik 10 was deed ik een zelfmoordpoging. de pijnstillers deden alleen niet hun werk. de pijn was nog steeds ondragelijk. Toen moest ik naar een psycholoog. hielp dat? een beetje. maar toen ik op mijn 11de in elkaar werd geslagen was ik terug bij af. als die persoon met die stok 1 cm hoger had geslagen, dan had ik dit niet getypt. 2 doodervaringen. wat volgde? jaren psychische worsteling. in die tijd zijn mijn ouders ook gescheiden. ik weet dat je dit leest en denkt: ‘wow, wow wat is dit opeens.’. Het ene is nog niet voorbij en het volgende begint al. zo voelde ik me ook vroeger, totdat ik niet beter wist. er zijn nog zoveel dingen die ik nog niet heb genoemd. mijn moeder heeft in mijn jeugd vaker kanker gehad dan ik kan bijhouden. Ik ben mijn hele basisschooltijd gepest. ik was in die tijd ook vaak ziek. ik heb op het VMBO ook jaren andere ‘gepest'(ik kan het ook geterroriseerd noemen).

Ik heb op dit moment meer last dan mijn gedachten aan kan. Ik ben druk bezig om dingen te herstellen. Ik heb gepraat met een sociaal werken. Mijn klas is redelijk op de hoogte en ik wil ook wel zeggen dat het een tijd beter ging. nu gaat het weer slecht. het gaat allemaal niet in een keer over, maar omdat ik 2 keer heb overleefd weet ik dat ik dat nu ook moet.

mijn boodschap:
Hoe slecht je je ook voelt ? of wat je ook hebt meegemaakt ?
Er zijn altijd mensen die je willen helpen. ook al geloof je er niet in. ook al huil je altijd. er is hoop.