Brief aan… de vrachtwachtenchauffeurs

Minoesjka Marinisse 27 jan 2020

Lieve vrachtwagenchauffeurs,

Elke dag rijden jullie met goederen van hot naar her. Dag in dag uit op de weg. De file in, er weer uit en weer een andere file in. Daar kunnen we niets meer dan bewondering en respect voor hebben. Laten we namelijk wel zijn, niet iedereen heeft het in zich om de hele dag maar achter het stuur te moeten zitten. Menig verkeersdeelnemer wordt toch echt gefrustreerd van al die langzaam-rijders, vlak-voor-je-langs-schieters, lekker-in-je-dooie-hoek-blijven-rijders, helemaal-voor-niets-remmers, en alle andere varianten van rijders die je even doet vloeken achter het stuur. En dit zijn dan nog enkel de frustraties van een automobilist naar andere automobilisten, dan willen we niet weten hoe het voor jullie is.

Als automobilist kunnen wij namelijk best gefrustreerd raken van vrachtwagenchauffeurs, maar andersom zou dat vast ook zo zijn. Al dat gedrag waar automobilisten onderling gefrustreerd van raken zal voor vrachtwagenchauffeurs vast niet minder zijn. Zit je lekker op een vaste afstand van je voorganger-vrachtwagenchauffeur, komt er zo een vervelende automobilist vlak voor je lang en moet je boven op je rem met je volle container/trailer achterop. Of dan ga je een tunnel in en blijft er zo een automobilist heel langzaam voor je rijden waardoor je niet genoeg vaart hebt om de tunnel weer uit te komen. Dan snap ik best hoe frustrerend het kan zijn om de hele dag maar in dat verkeer te moeten zitten.

Daarom, lieve vrachtwagenchauffeurs, uit het diepste van mijn hart: enorm bedankt dat jullie elke dag weer achter het stuur kruipen en zorgen dat alle goederen op tijd aankomen! Wel heb ik een klein vraag voor jullie: zouden jullie alstublieft niet willen flitsen met jullie lichten omdat jullie je collega-maatje aan de andere kant zien rijden, of voor jullie? Willen jullie dat flitsen echt bewaren om waarschuwingen mee te geven. Het is iedere keer namelijk zo schikken als de vrachtwagenchauffeur achter je ineens gaat flitsen, alsof er wat ergs aan de hand is. Willen jullie dat doen? Dan zal ik wat harder door de tunnel gaan en niet vlak voor jullie langs schieten om toch die afrit nog te halen.

Alle liefs,

De automobilist