The Bucket List!

Jan Slingerland 22 sep 2019

The Bucket List is een Amerikaanse drama-komediefilm uit 2007 met in de hoofdrol Morgan Freeman en Jack Nicholson. De film gaat over twee mannen die ongeneeslijk ziek zijn en nog maar een paar maanden te leven hebben. Edward (Jack Nicholson) komt met het idee om, voordat ze doodgaan, dingen te doen waar ze altijd van gedroomd hebben. The Bucket List is een prachtige film, met twee van mijn favoriete acteurs, die je zeker één keer gezien moet hebben.

Dingen doen voordat je doodgaat. Er zijn op het internet heel veel voorbeelden te vinden, zoals een halve marathon lopen, een andere taal leren, Spaans bijvoorbeeld! Zangles nemen, een muziekfestival bezoeken of naaktzwemmen. Dat laatste lijkt mij heerlijk, maar of het er ooit van zal komen?

Mijn jongste dochter heeft een bucket list! Ze heeft al heel veel dingen kunnen afstrepen. Haar kennende zal ze er alles aan doen om alle wensen op haar lijst te kunnen afstrepen. Gelijk heeft ze! Geniet van het leven!

Zelf heb ik geen bucket list! Ik heb er wel eens over nagedacht om er een te maken. Een van mijn wensen zou zijn een vakantie op het Griekse eiland Santorini. De steden Napels en Porto bezoeken. Een appartement huren in Spanje. Ook een bezoek aan de The Hamptons in Amerika zou ik heel erg leuk vinden. The Hamptons is een verzameling van populaire badplaatsen met veel bijzonder dure buitenhuizen van rijke Amerikanen. Verhuizen uit de randstad lijkt mij ook heerlijk. Weg uit de drukte. Ik denk daarbij aan plaatsen zoals Ouddorp op Goeree-Overflakkee of een leuke plaats in Zeeland. In ieder geval iets aan de kust. Ik zie het al helemaal voor me. Genieten van de natuur, de rust en de stilte. Lange strandwandelingen en tegelijkertijd afval verzamelen zodat de stranden schoon blijven. Het nuttige met het aangename verenigen! Ik realiseer me natuurlijk wel dat het in de zomermaanden heel erg druk kan zijn met toeristen.

Of er ooit iets van mijn wensen uit zal komen weet ik niet en eigenlijk vind ik dat ook niet zo erg. Ik ben, voor zover ik weet, gezond. Ik heb een lieve vrouw, twee prachtige dochters om trots op te zijn en twee lieve kleinzoons. Hun geluk en dat van anderen vind ik veel belangrijker! Een ding hoop ik wel en dat is dat mijn vrouw en ik samen gezond oud mogen worden! Tom Odell zingt erover in het prachtige ‘Grow Old With Me!