Met Ajax op honeymoon

Jacqueline Egthuijsen 26 aug 2019

Na onze bruiloft werd het tijd voor de huwelijksreis en daarvoor zijn we naar Cyprus afgereisd. En precies in die 11 dagen dat wij op Cyprus zaten speelde Ajax 3 wedstrijden. Twee wedstrijden hebben bij een bar op groot scherm gekeken, maar één wedstrijd werd hier daadwerkelijk op Cyprus gespeeld. Namelijk de Champions league wedstrijd APOEL – Ajax hier in de hoofdstad Nicosia. Op ongeveer een uurtje rijden vanaf ons hotel.

Dus jullie raden het al, wij met onze huurauto naar de hoofdstad gereden om te kijken of we nog kaartjes konden bemachtigen. Ik in een echte Ajax-outfit: rood spijkerbroekje en een witte top, manlief incognito.

Bij het stadion aangekomen zagen we al een rij staan voor de ticketverkoop. Manlief is in de rij gaan staan, terwijl ik twee andere Nederlanders aansprak. Wat bleek, we moesten eerst een clubcard laten maken. Voor 3 euro zijn we nu voor een jaar lid van de supportersvereniging van APOEL, maar daar hebben we wel zo’n 30 minuten voor in de rij moeten staan. Vervolgens werd het tijd voor de volgende rij, namelijk de ticketrij. Ook nog zeker een uur voor in de rij gestaan, maar de tickets waren in the pocket.

Zo’n 1,5 uur voordat de wedstrijd begon zaten wij al in het stadion. En niet in het Ajaxvak, nee twee blonde koppies tussen het APOEL-publiek. We zijn uitgerookt, uitgefloten ( nouja de spelers, wij niet) en aangevallen door kakkerlak/sprinkhaan/krekel-achtige beesten, maar het was het waard.

Liefs,
Jackie