Tijd wacht op niemand (Time waits for no one)

Joyce de Wit 18 jul 2019

Tijd is iets waar iedereen evenveel van krijgt. Wie je bent of wie je wordt, hangt er helemaal van af, hoe je, je tijd besteedt. Met andere woorden je leven is hoe je je tijd gebruikt.

Achter die wijsheid van Myles Munroe, ben ik helaas laat gekomen maar Godzijdank toch nog op tijd, voor dat het "echt" te laat was. Veel tijd is verloren gegaan. Daarmee bedoel ik dat ik mijn tijd niet altijd goed heb benut. Ik zie dat als weggegooide, verspilde tijd. Tijd komt immers niet meer terug.

Wees eens eerlijk. Kan je, jezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen dat je het afgelopen jaar op z’n minst voor 80% je tijd goed hebt gebruikt? Als ik terugkijk naar mijn afgelopen jaar, zie ik nu in dat ik veel meer had kunnen bereiken als ik mijn tijd beter had besteedt. Ik heb mij af laten leiden door ideeën van anderen. Begrijp me niet verkeerd, ik geef anderen niet de schuld. Het is zaak dat je, je plannen, je prioriteiten en je tijd beschermd tegen anderen hun interesse. Ideeën van anderen kunnen er soms erg mooi uitzien maar hoeven daardoor nog niet goed te zijn voor jou. Wanneer je opgaat in ideeën van anderen, kan dat je van je eigen koers afhalen. Jou eigen doelen kunnen daardoor verloren gaan.

Niet alles wat goed is , is nuttig voor jou. Dus bescherm je prioriteiten.
Kijk wat jij waardevol en belangrijk vind in het leven. Doe je dat niet, dan verspil je tijd.

Je zal versteld staan als je gaat inventariseren hoeveel tijd je kwijt bent aan bezigheden die niet bijdragen aan je doelen.
Creëer een visie voor je leven. Weet wat je wilt in het leven.En richt je leven dan daarop in. Geef het vorm in die richting en handel ernaar. Zet je plan op papier, ga op zoek naar je passie en ga ervoor! Vergeet alles waar je in het verleden je tijd aan verspilt hebt.

Besteed je tijd nuttig, verspilde tijd komt niet terug.